Muslingesuppe
Muslingesuppe er en herlig spise – og nu, hvor mandyrker muslinger på liner, bliver de mere kødfuldeog indeholder mindre ”grus”, end når de skrabesfra havbunden. Følg disse fire enkle trin, og sætnemt en fantastisk suppe på bordet.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Koge/stegetid: 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- 1½ kg blåmuslinger/linemuslinger
- 1-2 skalotteløg (finthakket)
- 25 g smør eller 2 spsk
- olivenolie
- ½ flaske hvidvin (knap 4 dl)
- persillestilke
- 1 laurbærblad
- Endvidere:
- 1 porre (fintsnittet)
- 1 gulerod (terninger eller strimler)
- 100 g skrællet knoldselleri (eller 2-3 stilke bladselleri, i terninger eller strimler)
- 1 fennikel (terninger eller strimler)
- 25 g smør eller 2 spsk
- olivenolie
- 1-2 fed hvidløg (finthakket)
- 1 knsp safran eller 1 tsk karry eller 2 tsk konc.
- tomatpuré
- 2½ dl fiske- eller grønsagsbouillon
- 2½ dl piskefløde eller
- madlavningsfløde
- 2 spsk hakket persille
- salt og peber
- Tilbehør: brød
- Skrub og skylmuslingernegrundigt i flerehold koldt vand,fjern ”skægget”og kassér de muslinger,som ikkelukker sig ved etlet bank i bordet.
- Sautér skalotteløgeneblankei en stor grydemed smør ellerolivenolie ogtilsæt vin, persillestilkeog laurbærblad.Giv detet opkog og lægde rensede muslingeri gryden.
- Læg låg på oglad muslingernedampe ved middelvarme,til deåbner sig – det tager5-10 min. Tagevt. åbne muslingerop undervejs– og fortsæt sådampningen, tilalle har åbnetsig. Muslinger,der ikke åbner sigefter 10 min., skalkasseres!Tag muslingerneud af skallerne(gem evt. nogleskaller til pynt).
- Sautér grønsagerneblanke i engryde med smøreller olie og tilsæthvidløg og evt.safran, karry ellertomatpuré. Rørrundt og tilsætden siede suppesamt bouillon. Givdet et opkog underomrøring ogtilsæt fløde. Kogsuppen igennem,tilsæt persille ogsmag til med saltog peber.
- Læg muslingernei suppen og servérden i varme,dybe tallerknermed brød til.