Nemme myslibarer med chokokade

Sprøde myslibarer med kerner, frø, mandler, rosiner og mørk chokolade er en dejlig snack til den søde sult eller som et lille mellemmåltid på farten. Du kan bruge andre kerner og nødder, så længe mængden er den samme som i opskriften.

4

Total:42 minutter

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 65 g brun farin
  • 2 spsk honning, flydende
  • 145 g havregryn
  • 85 g hvedemel
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g mandler, grofthakkede
  • 50 g rosiner
  • ½ tsk salt
  • 150 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Smelt smør, brun farin og honning sammen i en gryde ved middel varme, indtil sukkeret er opløst. Hæld de øvrige ingredienser, på nær chokoladen, i gryden, og rør sammen til en ensartet masse.
  2. Beklæd en form på 24 x 24 cm med bagepapir, og fordel massen jævnt i formen. Bag i ca. 12 minutter. Den skal være gylden. Stil den på køl i 1-2 timer. Skær ud til 10 myslibarer.
  3. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Dyp den ene ende af myslibarerne i chokoladen, eller smør chokoladen på bunden af dem. Stil dem på køl til chokoladen er størknet. Opbevares i en tætsluttende beholder i køleskabet.
  4. Tip: Tilsæt hakkede pekannødder i stedet for mandler.

Frederikke Wærens

  • Er influencer, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler.
  • Følg hende på Instagram @frederikkewaerens