Mysliboller langtids hævning

Mysliboller

Bollerne får en super smag og konsistens af den lange hævning.

12 boller

Ingredienser

  • 3½ dl vand
  • 1 dl surdej (se herunder)
  • 15 g gær
  • 10 g salt
  • 200 g hvedemel
  • 150 g rugmel
  • 150 g mysli, eller lav en blanding af rugflager, solsikkerkerner, rosiner og grofthakkede mandler
  • Surdejen
  • 3 dl vand
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl grahamsmel
  • 1 dl rugmel
  • en lille ært gær speeder surdejen op

Sådan gør du:

  1. Bland surdej, gær og vand. Tilsæt salt og de to slags mel samt myslien.
  2. Ælt/rør dejen, så den lige netop er lidt klistret. Hæld den op i en bradepande, 20 x 25 cm, beklædt med film og smurt med olie.
  3. Smør lidt olie, eller drys mel på toppen af dejen, så den ikke klistrer til filmen, der nu trækkes hen over bradepanden.
  4. Sæt den koldt, evt. i køleskab, natten over.

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen, og hæld dejen ud af bradepanden på et meldrysset bord.
  2. Dejen skæres i 12 stykker og sættes på en bageplade til efterhævning.
  3. Tjek, at bollerne er hævet nok, gerne 3-4 cm i højden.
  4. Bollerne bages ved 210 °C i 10-15 minutter.
  5. Spray vand i ovnen med en forstøver et par gange de første 5 minutter af bagningen.
  6. Bollerne afkøles på en bagerist.