Mysliboller

Mysliboller med speltmel

Delikate og velsmagende mysliboller.

12 stk.

Ingredienser

  • 4 dl tempereret vand
  • 2 dl acido yoghurt naturel
  • 10 g gær
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk uraffineret flagesalt
  • 2 æbler
  • 50 g blandede, hakkede valnødder og hasselnødder
  • 50 g hakkede mandler
  • 100 g blandet og hakket tørret frugt som dadler, abrikoser og rosiner
  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 300 g sigtet speltmel
  • 300 g speltmel
  • Drys:
  • 1 pisket æg
  • grovvalsede havregryn

Sådan gør du:

  1. Bland vand, acido og gær i en røreskål. Udrør gæren, og tilsæt honning, kanel, olie og salt.
  2. Riv æblerne ned i dejen, og tilsæt de hakkede nødder og den tørrede frugt i små stykker. Rør havregryn og mel i lidt ad gangen, og ælt grundigt.
  3. Tilpas mængden af mel, så dejen har en konsistens af en tyk, fast grød. Du kan sagtens bruge røremaskine. Stil herefter dejen overdækket i køleskab til næste dag.
  4. Næste morgen tager du dejen ud af køleskabet. Lad den få stuetemperatur, og ælt dejen igennem. Form bollerne, og sæt dem på bagepladen.
  5. Tænd ovnen på 200 grader. Pensl bollerne med æg, drys dem med havregryn, og bag dem i 30 min.