Nakkekam med linser og bacon

Nakkekam med linser og bacon

Nakkekam i stegeso er en dejlig måde at lave rustik og nærende mad på.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Stege/kogetid: ca. 1 1⁄2 timer
  • Kødet er fryse-egnet
  • 700-800 g svinenakkekam (uden spæk)
  • 2-3 porrer (store stykker)
  • 4-5 pastinakker (store stykker)
  • salt og peber
  • 1 mørk øl
  • Linser med bacon:
  • 2 dl grønne linser fra Puy
  • 12 skiver lufttørret bacon (sprødstegt)
  • 1 dl bredbladet persille (hakket)

Sådan laver du nakkekam i stegeso

  1. Hæld vand i stegesoen (eller andet uglaseret lerfad) mindst 15 min.Hæld vandet ud. Læg porrer og pastinakker i bunden af fadet. Lægkødet ovenpå og krydr med salt og peber. Tilsætøllet og læg låg på.
  2. Sæt stegesoen i en 200grader varm ovn. Steg ca. 45 min. Vend kødet og steg videre ca. 45 min., til kødet er mørt.
  3. Linser: Kog linserne i vand ca. 20 min., til de er tilpas møre. Hæld vandet fra. Bland sammenmed stykker af sprød bacon og persille lige før servering.
  4. Anret skiver af nakkekam med grønsager, stegeskyog linser medbacon og persille.