Nakkekam med linser og bacon
Nakkekam i stegeso er en dejlig måde at lave rustik og nærende mad på.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Stege/kogetid: ca. 1 1⁄2 timer
- Kødet er fryse-egnet
- 700-800 g svinenakkekam (uden spæk)
- 2-3 porrer (store stykker)
- 4-5 pastinakker (store stykker)
- salt og peber
- 1 mørk øl
- Linser med bacon:
- 2 dl grønne linser fra Puy
- 12 skiver lufttørret bacon (sprødstegt)
- 1 dl bredbladet persille (hakket)
Sådan laver du nakkekam i stegeso
- Hæld vand i stegesoen (eller andet uglaseret lerfad) mindst 15 min.Hæld vandet ud. Læg porrer og pastinakker i bunden af fadet. Lægkødet ovenpå og krydr med salt og peber. Tilsætøllet og læg låg på.
- Sæt stegesoen i en 200grader varm ovn. Steg ca. 45 min. Vend kødet og steg videre ca. 45 min., til kødet er mørt.
- Linser: Kog linserne i vand ca. 20 min., til de er tilpas møre. Hæld vandet fra. Bland sammenmed stykker af sprød bacon og persille lige før servering.
- Anret skiver af nakkekam med grønsager, stegeskyog linser medbacon og persille.