Nem glutenfri gulerodskage med hasselnødder

Nem glutenfri gulerodskage med hasselnødder

Denne overdådighed af en kage er ganske nem at lave - og så er den glutenfri. Alle ingredienser blandes sammen på én gang. Gulerodskagen er til 10-12 personer, men du kan vælge at lave en halv portion, så kagen bliver i to lag.

10-12 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • 10 æg
  • 400 g gulerødder, revne
  • 300 g rørsukker
  • 300 g hasselnødder, blendet til mel
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk kardemomme, stødt
  • 1 tsk ingefær, stødt
  • ½ tsk fint salt
  • 2 springforme a 18 cm i diameter (eller en almindelig springforme, hvis du laver halv portion)
  • FLØDEOSTCREME:
  • 2 dl flormelis
  • 600 g flødeost

Sådan bager du glutenfri gulerodskage

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smør to små springforme (18 cm) med smør – eller brug almindelige store forme, og reducer bagetiden med cirka 10 minutter.
  2. Kom alle ingredienser op i en skål, og pisk dem grundigt sammen. Hæld dejen i formene, og bag kagerne 40-45 minutter i ovnen.
  3. Tjek med en tandstikker eller en lille kniv, om de er færdige – hænger der ikke noget fast, når du stikker tandstikkeren/kniven i midten af kagen, er den klar.
  4. Lad kagerne køle af, og tag dem ud af formene. Flæk hver kage i to dele med en stor, skarp kniv.
  5. Flødeostcreme: Pisk alle ingredienser sammen.
  6. Fordel flødeostcremen mellem kagens lag og på toppen. Brug gerne en smal, flad spatel for det bedste resultat.
  7. Sæt kagen på køl frem til servering.