Nem glutenfri gulerodskage med hasselnødder
Denne overdådighed af en kage er ganske nem at lave - og så er den glutenfri. Alle ingredienser blandes sammen på én gang. Gulerodskagen er til 10-12 personer, men du kan vælge at lave en halv portion, så kagen bliver i to lag.
10-12 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 10 æg
- 400 g gulerødder, revne
- 300 g rørsukker
- 300 g hasselnødder, blendet til mel
- 1 spsk kanel
- 1 tsk kardemomme, stødt
- 1 tsk ingefær, stødt
- ½ tsk fint salt
- 2 springforme a 18 cm i diameter (eller en almindelig springforme, hvis du laver halv portion)
- FLØDEOSTCREME:
- 2 dl flormelis
- 600 g flødeost
Sådan bager du glutenfri gulerodskage
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smør to små springforme (18 cm) med smør – eller brug almindelige store forme, og reducer bagetiden med cirka 10 minutter.
- Kom alle ingredienser op i en skål, og pisk dem grundigt sammen. Hæld dejen i formene, og bag kagerne 40-45 minutter i ovnen.
- Tjek med en tandstikker eller en lille kniv, om de er færdige – hænger der ikke noget fast, når du stikker tandstikkeren/kniven i midten af kagen, er den klar.
- Lad kagerne køle af, og tag dem ud af formene. Flæk hver kage i to dele med en stor, skarp kniv.
- Flødeostcreme: Pisk alle ingredienser sammen.
- Fordel flødeostcremen mellem kagens lag og på toppen. Brug gerne en smal, flad spatel for det bedste resultat.
- Sæt kagen på køl frem til servering.