Nem jordbærtærte

Nem jordbærtærte

Gør det lidt enkelt, så kan du lave en rigtig lækker jordbærtærte uden den helt store arbejdsindsats.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (1 tærte til 4 personer)
  • 1 rulle frossen butterdej (200 g)
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 11/2 dl piskefløde
  • 1 dl cremefraiche 38%
  • 1/2 stang vanilje
  • 2-3 spsk flormelis
  • 500 g friske jordbær

  1. Tænd ovnen på 220 grader. Rul den optøede butterdej ud på bordet og skær 4 stk. 1 cm brede strimler af den korte ende. Prik det store dejstykke med en gaffel og læg det på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg.
  2. Skær strimlerne til og læg dem som en kant hele vejen rundt. Pensl igen med æg og drys med sukker. Bag tærtebunden midt i ovnen i 18-20 min. og lad den køle af på en rist.
  3. Bland fløde, cremefraiche, vaniljekorn og flormelis og pisk det til skum.
  4. Fordél det på tærtebunden og læg rensede jordbær tæt på cremen ­— skær store bær i mindre stykker.
  5. Servér straks.