Nem og hurtig tiramisu
Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, som normalt anrettes i et fad. Her laver vi den i en lidt hurtigere version, hvor ladyfingers og mascaponecreme portionsanrettes i glas.
8 stk.
Ingredienser
Mascarponecreme
- 2 æggeblommer
- 65 g sukker
- 1 tsk vaniljepasta
- 250 g mascarpone
- 2 dl piskefløde
- 2 æggehvider
Desuden
- Ca. 16 ladyfingers (sprøde Savoardismåkager)
- 2 dl stærk, kold kaffe
- Kakao til drys
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljepasta meget grundigt til en lys og luftig æggesnaps.
- Tilsæt mascarponen og pisk det hurtigt sammen.
- Pisk fløden til en fast flødeskum, og vend den forsigtig i cremen.
- Pisk nu æggehviderne helt stive, og vend også dem i cremen.
- Knæk to ladyfingers, og kom i hvert glas.
- Fordel først kaffe over ladyfingers i glassene og derefter mascarponecremen.
- Drys kakao på cremen, det er lettest med en lille si.
- Desserterne kan serveres med det samme eller opbevares på køl indtil servering.