tiramisu opskrift

Nem og hurtig tiramisu

Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, som normalt anrettes i et fad. Her laver vi den i en lidt hurtigere version, hvor ladyfingers og mascaponecreme portionsanrettes i glas.

8 stk.

Ingredienser

Mascarponecreme

  • 2 æggeblommer
  • 65 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl piskefløde
  • 2 æggehvider

Desuden

  • Ca. 16 ladyfingers (sprøde Savoardismåkager)
  • 2 dl stærk, kold kaffe
  • Kakao til drys

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljepasta meget grundigt til en lys og luftig æggesnaps.
  2. Tilsæt mascarponen og pisk det hurtigt sammen.
  3. Pisk fløden til en fast flødeskum, og vend den forsigtig i cremen.
  4. Pisk nu æggehviderne helt stive, og vend også dem i cremen.
  5. Knæk to ladyfingers, og kom i hvert glas.
  6. Fordel først kaffe over ladyfingers i glassene og derefter mascarponecremen.
  7. Drys kakao på cremen, det er lettest med en lille si.
  8. Desserterne kan serveres med det samme eller opbevares på køl indtil servering.

Frederikke Wærens

frederikke.jpg

Influencer, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler. Følg hende på Instagram @frederikkewaerens