Nem og lækker græskarpizza
Græskar kan bruges til andet end uhyggelige græskarlygter. De kan nemlig forvandles til denne lækre pizza.
4 personer
Total:2 timer
Ingredienser
- Græskarpizza
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: 1¼ time.
- Pizzadej:
- 25 g gær
- 2 dl vand (lunkent)
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- 150 g durummel
- 150 g hvedemel
- Græskarcreme:
- 1 hokkaidogræskar
- 2 store fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- salt
- Fyld:
- 400 g cherrytomater
- 75 g parmesan (eller vesterhavsost)
- 2 håndfulde frisk basilikum
- Tilbehør:
- evt. en stor skål grøn salat
Sådan laver du græskarpizza
- Pizzadej: Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt olie, salt, durummel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen. Tilsæt løbende mere mel, indtil dejen er blød og elastisk og lige akkurat slipper fingrene.
- Lad dejen hæve tildækket i 45 min.
- Græskarcreme: Halvér græskarret, og fjern kernerne. Skær det i kvarter, læg dem på en bageplade, og bag dem med skræl ved 200 grader i ca. 45 min., til de helt møre. Læg 2 upillede fed hvidløg på bagepladen, og bag dem med.
- Skrab græskarkødet ud med en ske. Pres kødet ud af hvidløgene, og blend begge dele med olie til blød creme. Tilsæt evt. lidt vand, hvis cremen er meget tør. Smag til med salt.
- Pizzaer: Tænd ovnen på 220 grader.
- Rul dejen ud til 2 store cirkler, og læg dem på hvert sit stykke bagepapir.
- Smør græskarcreme ud på pizzaerne. Drys halve tomater og groftrevet parmesan jævnt over bundende.
- Bag pizzaerne – én ad gangen – i 12-15 min., eller til de er gyldentbrune i kanten.
- Drys med friske basilikumblade, og servér straks, evt. med en skål salat.