Nemme cheesecakes med mango og oreo

Nemme cheesecakes med mango og oreo

Disse cheesecakes med mangokompot og oreo er nemme at lave, og så kan de bruges som små og søde portionsanrettede desserter.

6 personer

Ingredienser

  • 1 stor eller 2 små mangofrugter
  • ½ dl vand
  • ½ dl citronsaft
  • 150 g sukker
  • 4 past. æggeblommer, svarer til 2 små bægre
  • 50 g flormelis
  • 2 tsk. reven usprøjtet citronskal
  • 1½ dl piskefløde
  • 250 g mascarpone eller naturel flødeost
  • 200 g oreos

Sådan gør du

  1. Skræl mangoerne, og skær kødet i tern. Kog dem op i en gryde med vand, citronsaft og sukker ca. 5 min. Afkøl kompotten.
  2. Pisk æggeblommer, flormelis og citronskal cremet.
  3. Pisk fløden til skum, og pisk mascarpone i. Vend skummet i æggemassen.
  4. Miks orios i en foodprocessor, og fordel halvdelen af kiksekrummerne i portionsglas.
  5. Fordel halvdelen af mascarponeblandingen over. Fordel halvdelen af mangokompotten over. Kom resten af oreoblandingen og mascarponeblandingen over, og slut med mangoblandingen.
  6. Lad evt. kagerne trække et par timer tildækket i køleskab.