Nemme chokolademuffins
Selvom jeg elsker tunge, snaskede chokoladekager, er der nu også noget helt magisk over en let og luftig chokolademuffin. Især hvis den er fyldt med store stykker chokolade og et strejf af salt. Tryl dem frem på nul komma fem, og gør både små og store maver glade!
10 muffins
Total:30 minutter
Ingredienser
- 100 g æggeblommer
- 65 g sukker
- ½ vaniljestang, kornene heraf
- 80 g hvedemel
- 20 g kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 200 g æggehvider
- 100 g lys eller mørk chokolade
Sådan bager du nemme chokolademuffins
- 1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn let og luftigt i en skål. Bland mel, kakaopulver, bagepulver og salt i en anden skål, og sigt det i æggesnapsen.
- 2. Pisk æggehvider stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen (gem en smule til pynt).
- 3. Fyld dejen i muffinforme, og drys resten af chokoladen udover. Bag kagerne i ca. 15 minutter ved 175 grader. Lad dem køle helt af.