Nemme knækbrød
Disse knækbrød er supernemme at lave og rigtig gode, hvis du ikke er storsulten om morgenen – spis et par stykker med f.eks. et par tynde skiver ost på.
15 stk. knækbrød
Ingredienser
- Nemme knækbrød
- 15 g græskarkerner
- 25 g hørfrø
- 20 g solsikkekerner
- 75 g havregryn
- 75 g grahamsmel
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl vand
- 1 spsk olivenolie
- æg til pensling
- sesamfrø eller birkes til pynt
Sådan laver du nemme knækbrød
- 1. Kom kerner, frø, havregryn, mel, salt og bagepulver i en skål og tilsæt vand og olie. Rør det hele godt sammen – dejen skal være en smule klistret.
- 2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og rul den, indtil den er ca. 3 mm tyk. Fjern det øverste stykke papir, og skær dejen ud i passende knækbrødsstørrelse, enten firkantede, runde eller som stjerner. Læg dem på en bageplade med papir. Pensl dem med æg, og drys med sesamfrø eller birkes.
- 3. Bag knækbrødene i ca. 20 min ved 200 grader, og opbevar dem i en tætsluttende beholder.
- [65 kcal pr. knækbrød]
- Se også opskrift på Grove vafler med kanel
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter