Pizza

Lav en lynhurtig mandagspizza

Lav en lynhurtig pizza, lækre artiskokker og, hvis der er ekstra tid, en fløjlsblød grapefrugtsorbet til dessert.

PIZZA MED COURGETTER, GEDEOST OG SALTE MANDLER

De færdige italienske pizzabunde fra Il Fornaio fås i udvalgte SuperBest, Irma m.fl. til 25 kr. Top pizzaerne, og bag dem i en rygende varm ovn, så har du hjemmebagt pizza på ingen tid.

Tid: ca. 10 min. plus bagetid

(4 pers.)

2 stk. pizzabunde med tomat, f.eks.

fra Il Fornaio

2 courgetter

200 g fast gedeost

lidt salte mandler

2 tsk. tørret oregano

salt og peber

ekstra jomfruolivenolie

1. Tænd ovnen på 225 grader.

2. Læg pizzabundene på bageplader med bagepapir.

3. Skær courgetterne i skiver og gedeosten i tern.

4. Top pizzaerne med courgetter og gedeost, og drys hakkede mandler over. Krydr med oregano, salt og peber, og dryp lidt olivenolie over.

5. Bag pizzaerne i ca. 10 min. Server straks.

ARTISKOKKER MED CHILIMAYO

De inderste blade og hjertet er det, som smager allerbedst på artiskokken. Server artiskokkerne som et let måltid med chilimayonnaise og groft brød.

Tid: 15 min. plus kogetid

(4 pers.)

4 store artiskokker

saft af 1 citron

lidt salt

Chilimayo:

1 rød chili

1 grøn chili

2 pasteuriserede æggeblommer

(1 bæger)

1 fed hvidløg

1 dl ekstra jomfruolivenolie

salt og peber

saft af citron

Tilbehør:

groft brød

1. Chilimayo: Flæk chilierne, skrab kernerne ud, og hak chilierne fint. Pisk æggeblommer med presset hvidløg, tilsæt olien dråbevis, mens der piskes til en tyk mayonnaise. Tilsæt chili, og smag til med salt, peber og citronsaft.

2. Skær stilken af artiskokkerne, og klip de skarpe spidser af bladene.

3. Bring en stor gryde med vand, citronsaft og salt i kog. Kog artiskokkerne i 30-40 min. afhængig af størrelse. Når de nederste blade nemt løsnes, er artiskokkerne møre.

4. Tag artiskokkerne op, og læg dem med bunden i vejret, så vandet kan dryppe af. Server med chilimayonnaise og groft brød.

SORBET AF RØD GRAPEFRUGT

Den er egentlig en blanding mellem sorbet og flødeis – sød og syrlig med en fløjlsblød konsistens.

(4 pers.)

6 røde grapefrugter (kan også erstattes af blodappelsin, klementin eller mandarin)

150 g sukker

1 dl piskefløde

1 stang vanilje

3 spsk. Pedro Ximénez-sherry

1. Skær grapefrugterne over, og pres dem, så der trækkes mest muligt saft ud af dem – du skal bruge 6 dl. Sigt saften, og sæt til side.

2. Kom sukker og fløde i en tykbundet gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud, og kom dem i gryden sammen med den tomme bælg. Varm blandingen op. Rør en gang eller to for at opløse sukkeret. Skru ned for varmen, og lad det simre blidt ca. 1 min. Sæt gryden til side til afkøling.

3. Hæld fløden ned i grapefrugtsaften igennem en si, når den er afkølet, og rør godt. Tilsæt sherry. Kom bland-ingen i en ismaskine og kør, til isen tykner. Du kan også putte den i fryseren i en beholder med låg og røre i den jævnligt, indtil den er frosset.

4. Server isen i afkølede skåle.