Opskrift på lammekølle

Nyd sangerindens grønlandske favoritret

Den smukke sangerinde Nive Nielsen giver dig sin yndlingsopskrift fra Grønland, hvor hun kommer fra.

Ingredienser

  • Lammekølle
  • Hvidløgsfed
  • Salt og peber
  • Friske krydderurter

Sådan laver du lammekølle

  1. Først ridser du lammekøllen og sætter hvidløgsfedene ind i de ridser, du har lavet. Gnid med salt og peber og læg rigeligt med friske krydderurter ved. Giv lammekøllen en halv time ved 200 grader i en forvarmet ovn, og hæld derefter lidt kogende vand i bunden af fadet og sæt det tilbage i ovnen. Nu skal de gode sager hygge sig en time i ovnen på 175 grader eventuelt længere, det kommer an på, hvor stor lammekøllen er.  
  2. Prøv også hjemmelavede burger

Nive Nielsen

-     Min yndlingsopskrift er noget af det mest normale og nemme mad, man overhovedet kan opdrive i Grønland. Men ikke desto mindre fantastisk, siger 33-årige Nive Nielsen, der er singer-songwriter og netop har fået sit album ”Nive Sings” udgivet i Danmark.

Den smukke sangerinde elsker kød, og frisk fisk, som man får masser af på Grønland.

-     Det er en grønlandsk lammekølle, med salt, peber og masser af hvidløgsfed, og de krydderurter man nu har lyst til at putte på f.eks. rosmarin eller timian.