Hjemmelavede burger
Lav dine egne miniburgerboller, og fyld dem med løgkompot, gorgonzola og rucola.
4
Ingredienser
- Ca. 18 boller:
- 2 dl lun mælk
- 1 dl vand vand
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 2 spsk sirup
- 1 æg
- ½ tsk kardemomme
- 100 g fuldkornshvede
- 300 g hvedemel
- 1 æggeblomme + 3 spsk vand til pensling
- sesamfrø til drys
- Fyld til 4 miniburgerboller:
- 6 store rødløg
- 2 spsk smør
- 1 dl lagereddike
- 4 spsk sukker
- 2 spsk flydende honning
- frisk timian.
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk dijonsennep
- 2 spsk hakkede kapers
- 2 spsk frisk hakket timian
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber.
- 1 bakke skyllet rucola
- Mayonnaise til at smøre med
- ca. 250 g blød gorgonzola eller anden god ”blå” ost.
Sådan laver du hjemmelavede burger
- Burgerboller:
- Smelt smørret og bland mælk, vand, gær, salt, sirup og kardemomme. Tilsæt fuldkornsmelet og rør dejen lind. Tilsæt nu melet og ælt dejen grundigt igennem i 8-10 minutter til den er smidig og blank. Stil dejen til hævning med et fugtigt klæde over, og lad den vokse til dobbelt størrelse, det tager ca 1 - 1 ½ time. Del nu dejen op i 20 stykker som rulles til små burgerboller, de skal trykkes let flade og derefter efterhæve 20-30 minutter på bagepladen. Bag burgerbollerne ved 220 grader i 10 minutter til de er fine og gyldne. Disse boller egner sig fint til frysning.
- Fyld:
- Skræl løgene, halvér dem og skær dem i tynde skiver. Smelt smørret i en gryde og svits ved svag varme et par min. Tilsæt eddike, salt og sukker. Lad kompotten stå under låg i ca. tyve min ved mellemsvag varme. Tilsæt honning og timian, og lad og simre videre til løgene er bløde. Smag evt. til med salt.
- Rør oksekødet med de øvrige ingredienser, form små bøffer, og steg et par min. Vend bøffen og læg et stykke gorgonzola på toppen af bøffen, så den bliver smeltet. Del bollerne og rist dem. Smør med god mayonnaise, læg lidt rucola, derefter den varme gorgonzola-bøf og afslutningsvis en klat løgkompot. Spis med det samme.
- Prøv også: BLT-salt med syrnet fløde