Nordisk pølseret

Nordisk pølseret

Lækker pølseret med et rustikt og nordisk touch.

Nordisk pølseret til 2 personer

Ingredienser

  • Nordisk pølseret
  • 3 økologiske frankfurtere, f.eks. med ramsløg
  • 3 pastinakker
  • ½ knoldselleri
  • 1 rødløg
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk paprika
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1,5 dl mælk
  • 2 spsk ketchup
  • salt og peber
  • Pynt:
  • Forårsløg og timian

Sådan laver du nordisk pølseret

  1. 1. Skræl og skær pastinakker og selleri i mindre stykker. Skær pølserne ud i skiver på 0,5-1 cm. Pil og hak løget. Varm en smule olie op i en pande og svits løget i ca. 1 min.
  2. 2. Tilsæt paprika, pølser, pastinak og selleri og lad det svitse med i ca. 5 min, indtil det hele bliver gyldent. Skru ned til jævn varme og tilsæt tomatpuré, fløde, mælk og ketchup og vend det hele godt sammen. Lad retten simre i ca. 30 min., eller til rodfrugterne er møre. Smag til med salt og peber.
  3. 3. Server retten med finthakket forårsløg, frisk timian og en sprød salat til.
  4. THE FOOD CLUB: Minder fra barndommen 
  5. Ditte Ingemanns blog afspejler hendes kærlighedsforhold til gode råvarer og smag, kreativitet og æstetik.
  6. Derfor elsker jeg retten:
  7. En ret fra min barndom, som jeg stadig er vild med. Jeg har dog lavet den en smule om, så den nu har fået et mere rustikt og nordisk touch.
  8. 3 sunde tips til vinter:
  9. 1. En god vitaminbooster er friskpresset juice af rødbede, ingefær, æble og gulerod.
  10. 2. Når kulden nærmer sig, er min bedste ven ingefær-te, som er revet ingefær, limesaft og honning overhældt med kogende vand.
  11. 3. Jeg sørger for at tanke op på C-vitamin ved at spise mange appelsiner og på den måde styrke kroppens immunforsvar.

Tip

Det er vigtigt, at retten indeholder gode råvarer, især pølserne, så brug gerne økologiske pølser