Nordisk pølseret
Lækker pølseret med et rustikt og nordisk touch.
Nordisk pølseret til 2 personer
Ingredienser
- Nordisk pølseret
- 3 økologiske frankfurtere, f.eks. med ramsløg
- 3 pastinakker
- ½ knoldselleri
- 1 rødløg
- 1 spsk rapsolie
- 1 tsk paprika
- 2 spsk tomatpuré
- 1,5 dl piskefløde
- 1,5 dl mælk
- 2 spsk ketchup
- salt og peber
- Pynt:
- Forårsløg og timian
Sådan laver du nordisk pølseret
- 1. Skræl og skær pastinakker og selleri i mindre stykker. Skær pølserne ud i skiver på 0,5-1 cm. Pil og hak løget. Varm en smule olie op i en pande og svits løget i ca. 1 min.
- 2. Tilsæt paprika, pølser, pastinak og selleri og lad det svitse med i ca. 5 min, indtil det hele bliver gyldent. Skru ned til jævn varme og tilsæt tomatpuré, fløde, mælk og ketchup og vend det hele godt sammen. Lad retten simre i ca. 30 min., eller til rodfrugterne er møre. Smag til med salt og peber.
- 3. Server retten med finthakket forårsløg, frisk timian og en sprød salat til.
- THE FOOD CLUB: Minder fra barndommen
- Ditte Ingemanns blog afspejler hendes kærlighedsforhold til gode råvarer og smag, kreativitet og æstetik.
- Derfor elsker jeg retten:
- En ret fra min barndom, som jeg stadig er vild med. Jeg har dog lavet den en smule om, så den nu har fået et mere rustikt og nordisk touch.
- 3 sunde tips til vinter:
- 1. En god vitaminbooster er friskpresset juice af rødbede, ingefær, æble og gulerod.
- 2. Når kulden nærmer sig, er min bedste ven ingefær-te, som er revet ingefær, limesaft og honning overhældt med kogende vand.
- 3. Jeg sørger for at tanke op på C-vitamin ved at spise mange appelsiner og på den måde styrke kroppens immunforsvar.