Opskrift på Blomsterbergs nougatkræs
Mette Blomsterbergs nougatkræs er en sød mundfuld, som er en herlig mellemting mellem en kage med kransekageagtig konsistens og et stykke konfekt.
Ca. 15 stk.
Ingredienser
- Mette Blomsterbergs nougatkræs
- 40 g æggehvide
- 50 g sukker
- 150 g ren rå marcipan
- 50 g abrikosmarmelade
- 150 g god nougat 40%, gerne Valrhona
- evt. lidt bladguld til pynt.
Sådan laver du Mette Blomsterbergs nougatkræs
- Æggehvider og sukker røres sammen og trækker en halv time, så sukkeret opløses let. Sukker-hviderne æltes lidt ad gangen ind i marcipanen – brug hænderne.
- Kransekagemassen kommes i en stofsprøjtepose med en kruset tyl og sprøjtes ud i flade kager, diam. 3 cm, på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bages gyldne ved 200 grader ca. 7-8 minutter. Afkøles helt i køleskab.
- På toppen af kransekagerne lægges en anelse abrikosmarmelade midtpå – det skal fungere som lim for nougaten:
- Skær nougaten i 15 lige store kvadratiske skiver. Hver skive lægges oven på marmeladen med et let tryk.
- Pynt evt. med bladguld el. lign. Opbevares tildækket i køleskab.