Opskrift på Mette Blomsterbergs nougatkræs

Opskrift på Blomsterbergs nougatkræs

Mette Blomsterbergs nougatkræs er en sød mundfuld, som er en herlig mellemting mellem en kage med kransekageagtig konsistens og et stykke konfekt.

Ca. 15 stk.

Ingredienser

  • Mette Blomsterbergs nougatkræs
  • 40 g æggehvide
  • 50 g sukker
  • 150 g ren rå marcipan
  • 50 g abrikosmarmelade
  • 150 g god nougat 40%, gerne Valrhona
  • evt. lidt bladguld til pynt.

Sådan laver du Mette Blomsterbergs nougatkræs

  1. Æggehvider og sukker røres sammen og trækker en halv time, så sukkeret opløses let. Sukker-hviderne æltes lidt ad gangen ind i marcipanen – brug hænderne. 
  2. Kransekagemassen kommes i en stofsprøjtepose med en kruset tyl og sprøjtes ud i flade kager, diam. 3 cm, på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  3. Bages gyldne ved 200 grader ca. 7-8 minutter. Afkøles helt i køleskab.
  4. På toppen af kransekagerne lægges en anelse abrikosmarmelade midtpå – det skal fungere som lim for nougaten: 
  5. Skær nougaten i 15 lige store kvadratiske skiver. Hver skive lægges oven på marmeladen med et let tryk.
  6. Pynt evt. med bladguld el. lign. Opbevares tildækket i køleskab.

Tip

Gør det hele lidt mere festligt: Læg nougatkræs-stykkerne i papirsforme.