Nuddelsuppe med rejer
3
Total:25 minutter
Ingredienser
- 125 g nudler – gerne Sobanudler
- 2 gulerødder
- ½ porre
- 1 bundt forårsløg
- 12-16 tigerrejer
- 1,2 l hønsebouillon
- 1 stængel citrongræs, fintsnittet
- 1 spsk ingefær, revet
- 1½ tsk chili, skåret i tynde skiver
- salt
- ½-1 lime, saften heraf
- 1 spsk Fish Sauce
- evt lidt ekstra chili eller ingefær.
- Tilbehør: Frisk koriander og chiliolie og evt. en ekstra portion kogte nudler.
- Kog nudlerne i vand med salt efter anvisningen på emballagen og afkøl dem i koldt vand.
- Snit gulerødderne og porre i strimler og snit forårsløgene i mindre stykker på skrå.
- Pil skallen af tigerrejerne og giv dem et snit på oversiden. Fjern den sorte streng og kassér den.
- Bring hønsebouillon til kogepunktet og tilsæt fintsnittet citrongræs, ingefær og chili og lad det koge 4-5 min. Tilsæt nu gulerødder, porre og rejer, og kog suppen 7-8 min til rejerne er færdige og grøntsagerne er let kogte, men stadig med bid. Kom de kogte nudler i suppen, varm igennem og krydr suppen med salt, limesaft, fintsnittet forårsløg, fiskesauce og evt. lidt ekstra chili eller ingefær.
- Servér suppen med frisk koriander og lidt chiliolie, og evt. med ekstra nudler til.