Nye kartofler med peberfrugt-salsa med chili
Nye danske kartofler får et eksotisk strejf med perberfrugtsalsaen, der er blød og sprød på samme tid.
4
Ingredienser
- 1 kg nye kartofler
- 2 røde peberfrugter
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk paprika
- 1 tsk finthakket chili
- 2 tomater
- 1-2 spsk citronsaft
- salt
- evt lidt ekstra citronsaft
- 2 spsk finthakket basilikum
- 2 spsk olivenolie
- evt. ekstra salt, citron og chili
- lidt grønne oliven til pynt
Sådan laver du nye kartofler
- Skrub kartoflerne og kog dem møre i godt saltet vand. Kog dem f.eks. ti min, tag dem af blusset og lad dem trække i kogevandet til det føles møre, men stadig med bid i, når du stikker en kniv i.
- Halvér den ene peberfrugt. Fjern stilk og kerner, og skær peberfrugten i tern.
- Steg peberfrugtstykkerne i en gryde med lidt olivenolie 5-7 min ved svag varme til de er møre. Tilsæt paprika og chili og lad det fortsat simre et kort øjeblik. Skær tomaterne i mindre stykker og blend dem sammen med de tilberedte peberfrugtstykker. Krydr med citronsaft og salt.
- Halvér den anden røde peberfrugt og skær den i små tern. Bland de rå stykker peberfrugt, basilikum og olivenolie sammen med peberfrugt-tomatsalsaen og krydr evt. med ekstra salt, citron og chili.
- Servér kartofler og peberfrugtsalsaen som tilbehør til kødet.
- Se også opskrift på Kalveculotte med perberfrugt-salsa med chili.