Opskrift på nye kartofler med peberfrugt-salsa med chili

Nye kartofler med peberfrugt-salsa med chili

Nye danske kartofler får et eksotisk strejf med perberfrugtsalsaen, der er blød og sprød på samme tid.

4

Ingredienser

  • 1 kg nye kartofler
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk finthakket chili
  • 2 tomater
  • 1-2 spsk citronsaft
  • salt
  • evt lidt ekstra citronsaft
  • 2 spsk finthakket basilikum
  • 2 spsk olivenolie
  • evt. ekstra salt, citron og chili
  • lidt grønne oliven til pynt

Sådan laver du nye kartofler

  1. Skrub kartoflerne og kog dem møre i godt saltet vand. Kog dem f.eks. ti min, tag dem af blusset og lad dem trække i kogevandet til det føles møre, men stadig med bid i, når du stikker en kniv i.
  2. Halvér den ene peberfrugt. Fjern stilk og kerner, og skær peberfrugten i tern.
  3. Steg peberfrugtstykkerne i en gryde med lidt olivenolie 5-7 min ved svag varme til de er møre. Tilsæt paprika og chili og lad det fortsat simre et kort øjeblik. Skær tomaterne i mindre stykker og blend dem sammen med de tilberedte peberfrugtstykker. Krydr med citronsaft og salt.
  4. Halvér den anden røde peberfrugt og skær den i små tern. Bland de rå stykker peberfrugt, basilikum og olivenolie sammen med peberfrugt-tomatsalsaen og krydr evt. med ekstra salt, citron og chili.
  5. Servér kartofler og peberfrugtsalsaen som tilbehør til kødet.
  6. Se også opskrift på Kalveculotte med perberfrugt-salsa med chili.

Tip

Du kan også servere det til andre former for kød og grillretter.