Nyt liv til madpakken: 4 lækre opskrifter

Nyt liv til madpakken: 4 lækre opskrifter

Skift de flade rugbrødsmadder ud med en appetitlig frokost, der sagtens kan tilberedes aftenen i forvejen. Få 4 lækre opskrifter her.

4 skønne opskrifter til madpakken:

lammedeller.jpg

Lammedeller og vandmelonsalat

2 personer

Lammedeller:

500 g hakket lammekød

1 skalotteløg

1 lille bundt mynte

salt og peber

1 spsk. olivenolie

Krydderolie:

1 tsk. peberkorn

1 tsk. korianderfrø

1 tsk. spidskommen

1 tsk. stødt gurkemeje

1 dl olivenolie

Vandmelonsalat:

300 g vandmelon

½ agurk

2 tomater

100 g feta

Desuden:

4 spsk. græsk yoghurt 10 %

pitabrød

Sådan gør du:

  1. Lammedeller: Kom hakket lammekød i en skål.
  2. Pil skalotteløg, og riv det ned til kødet. Skyl og hak mynte fint.
  3. Rør kødet sammen med løg, mynte, salt og peber. Form kødet til små runde deller. Opvarm olie på en pande. Steg dellerne i 3 min. på hver side.
  4. Anret dellerne i bokse med 2 spsk. yoghurt til at dyppe dellerne i.
  5. Krydderolie: Knus krydderierne i en morter. Opvarm olie på en pande. Steg alle krydderierne i 3 min. Afkøl krydderolien.
  6. Vandmelonsalat: Skær vandmelon og agurk i tern. Skyl tomaterne, og skær dem i mindre stykker.
  7. Kom salaten i bokse, og hæld den afkølede krydderolie over. Skær feta i tern, og fordel over salaterne. Lun et pitabrød, og tag med.
salat.jpg

Tip: Lav dobbelt portion, server det til middag, og tag resterne med til frokost

Salat nicoise med laks

2 personer

300 g laks

2 spsk. olivenolie

½ citron

4 spsk. kapers

salt og peber

Salat:

200 g grønne haricot vert bønner

250 g kogte kartofler

2 hårdkogte æg

1 bundt dild

2 håndfulde spinat

4 spsk. olivenolie

½ citron

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 gr. Læg laksen på en bageplade med bagepapir.
  2. Dryp med olivenolie og citronsaft fra en halv citron. Drys med kapers, og krydr med salt og peber. Bag laksen på midterste ovnribbe i 15 min.
  3. Salat: Nip bønner, og damp dem i spilkogende vand i 4 min. Hæld vandet fra, og afkøl dem under koldt vand. Skær bønner i mindre stykker.
  4. Skær kartofler i både. Pil æg, og hak dem groft. Hak dild. Skyl spinat, og skær den groft.
  5. Læg hakket spinat i bunden af et syltetøjsglas. Læg herefter stykker af den bagte laks efterfulgt af bønner, kartofler, æg og dild.
  6. Rør olivenolie og citronsaft fra en halv citron sammen med salt og peber. Hæld dressingen over hver salat. Skru låg på, og opbevar den koldt, til den skal fortæres.
rødbeder.jpg

Tip: Kan sagtens laves aftenen før og opbevares på køl

Bagte rødbeder med rugbrød

2 personer

400 g små rødbeder gerne i gul og rød

1 rødløg

1 lille bundt dild

1 lille bundt estragon

1 lille bund persille

2 håndfulde blandede salater

2 spsk. balsamico

4 spsk. olivenolie

salt og peber

Desuden:

2 skiver fuldkornsrugbrød

hummus.jpg

lidt olivenolie

  1. Tænd ovnen på 200 gr. Skyl og skrub rødbeder. Læg dem i en bradepande med lidt vand i bunden. Dæk bradepanden til, og sæt bradepanden på midterste ovnribbe. Bag rødbederne møre i en time.
  2. Skær rødbeder i både. Pil rødløg, og skær det i fine både.
  3. Skyl krydderurter, og hak dem.
  4. Bland salater med rødbeder, krydderurter og rødløg.
  5. Kom salaten i bokse, og vend salaterne rundt med balsamico og olivenolie. Krydr med salt og peber.
  6. Pensl rugbrød med olivenolie, og rist brødet. Skær rugbrødet i stænger.
  7. Pak ristede rugbrødsstænger ved siden af salaterne.

Hummus og broccoliasparges

2 personer

Hummus:

400 g kogte kikærter (fra dåse)

2 spsk. tahin

1 usprøjtet citron

1 tsk. spidskommen

4 spsk. sesamolie

½ dl vand

Salat:

250 g aspargesbroccoli

2 spsk. græskarkerner

2 spsk. solsikkekerner

200 g grønkål

1 avocado

2 hårdkogte æg

4 spsk. olivenolie

salt og peber

Sådan gør du:

  1. Hummus: Kom kikærter i en minihakker sammen med tahin.
  2. Skyl citronen, og riv skallen helt fint. Tilsæt citronskal og -saft i minihakker sammen med spidskommen, sesamolie og vand.
  3. Blend til en blød hummus, tilsæt evt. mere vand, hvis konsistensen er for tør.
  4. Salat: Damp aspargesbroccoli i kogende vand. Afkøl under koldt vand.
  5. Rist græskarkerner og solsikkefrø på en tør pande, til de begynder at hoppe.
  6. Skyl grønkål, og hak den groft. Halver avocado, og skær i skiver på langs. Pil æg, og skær dem i halve.
  7. Kom et tykt lag humus i bunden af madkassen. Læg broccoliasparges, grønkål, avocado og æg ovenpå. Drys med de ristede kerner, og dryp med olie. Krydr med salt og peber.