Nytårstorsk til forret
Den klassiske nytårstorsk - skal du servere torsk til nytår, så se med her:
Nytårstorsk til 4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/stegetid: 25 min.
- Ikke fryse-egnet
- (4 personer)
- 1 l vand
- 1 spsk salt
- 2 hel sort peber
- 1 laurbærblad
- 1 skalotteløg
- 1/2 spsk eddike
- 1 stykke torsk (med skind og ben, ca. 500 g)
- Endvidere:
- 4 skiver bacon
- 4 skiver rugbrød
- 4 spsk dijonnaise (sennepsmayonnaise)
- 4 skiver syltet rødbede
- 1 stk frisk peberrod
- 1 spsk kapers
- 2 spsk persille (hakket)
- Sæt en gryde over at koge med vand, salt, krydderier, det pillede skalotteløg skåret i kvarte og eddike.
- Læg torskestykket i kogevandet, og lad det netop nå kogepunktet igen.
- Tag gryden af blusset, læg låg på gryden og lad fisken trække i lagen i ca. 20 min.
- Tag torskestykket op med en hulske, træk skindet af og del fisken.
- Steg baconskiverne sprøde på en tør pande, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Udstik rugbrødet i 4 cirkler og rist dem let på en pande med lidt smør.
- Læg dem på tallerkner og anret med dijonnaise, torsk (lun eller kold), bacon, rødbedestrimler, høvlet peberrod, kapers og hakket persille.
De bedste opskrifter til dit nytår
-
Champagnemojito
-
Nytår: 11 skønne opskrifter på velkomstdrinks og cocktails til årets sidste fest
-
Lækre snacks til nytårstalen: 3 nemme hapser
-
9 skønne hovedretter til nytårsaften
-
Børnevenlig nytårsmenu: Nytårsmad med krudt i
-
Festlig nytårsmenu med små retter
-
Nytårsmenu med skaldyr
-
Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter
-
Klassisk nytårsmenu med med stegt torsk, dyremedaljoner & tærte
-
Brownielagkage med champagneflødeskum
-
Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn
-
Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller