Lækker ølkage med chokolade
Lækker, saftig og krydret ølkage - her får du en lækker opskrift på en ølkage, der er krydret med ingefær og nellike. Der er også chokolade i denne ølkage, og kombinationen af den mørke øl spiller fantastisk sammen med smagen af chokolade i denne skønne ølkage. Her får du opskriften:
12 stykker ølkage
Total:1 time 15 minutter
Arbejdstid:15 minutter
Ingredienser
Det skal du bruge til en ølkage:
- 500 g hvedemel
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt nellike
- 500 g brun farin
- 1 æg
- 3½ dl mørk øl
- 100 g chokoladeknapper
Sådan bager du ølkage:
- Tænd ovnen på 180 gr. Kom mel i en bageskål sammen med natron og krydderier. Bland det hele godt sammen.
- Tilsæt brun farin, æg og øl. Pisk dejen sammen.
- Vend chokoladeknapper i dejen.
- Beklæd en bradepande 25x20 cm med bagepapir. Kom dejen i formen, og fordel dejen jævnt.
- Bag kagen på midterste ovnribbe i 60 min. Dæk kagen til undervejs, så overfladen ikke bliver brændt.
- Test med en bagenål efter 50 min., om den har fået nok. Er nålen tør, er kagen bagt færdig.
- Afkøl kagen på en bagerist.
- Si flormelis over kagen før den skæres i firkanter.