Lækker ølkage med chokolade

Lækker ølkage med chokolade

Lækker, saftig og krydret ølkage - her får du en lækker opskrift på en ølkage, der er krydret med ingefær og nellike. Der er også chokolade i denne ølkage, og kombinationen af den mørke øl spiller fantastisk sammen med smagen af chokolade i denne skønne ølkage. Her får du opskriften:

12 stykker ølkage

Total:1 time 15 minutter

Arbejdstid:15 minutter

Ingredienser

Det skal du bruge til en ølkage:

  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 500 g brun farin
  • 1 æg
  • 3½ dl mørk øl
  • 100 g chokoladeknapper

Sådan bager du ølkage:

  1. Tænd ovnen på 180 gr. Kom mel i en bageskål sammen med natron og krydderier. Bland det hele godt sammen.
  2. Tilsæt brun farin, æg og øl. Pisk dejen sammen.
  3. Vend chokoladeknapper i dejen.
  4. Beklæd en bradepande 25x20 cm med bagepapir. Kom dejen i formen, og fordel dejen jævnt.
  5. Bag kagen på midterste ovnribbe i 60 min. Dæk kagen til undervejs, så overfladen ikke bliver brændt.
  6. Test med en bagenål efter 50 min., om den har fået nok. Er nålen tør, er kagen bagt færdig.
  7. Afkøl kagen på en bagerist.
  8. Si flormelis over kagen før den skæres i firkanter.