Oksekødsragout med lakrids, anis og mos

Oksekødsragout med lakrids, anis og mos

(4-5 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Stege/kogetid: ca. 55 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 800 g oksekød (f.eks. tykkam eller culotte i tern)
  • 2 spsk olivenolie
  • 250 g skalotteløg (pillede, halve)
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 hele lakridsrødder
  • 2 stjerneanis
  • 1 tsk sezchuanpeber (eller knust sort peber)
  • 1 appelsin (skiver)
  • 2 dl appelsinsaft
  • 4-5 fed hvidløg (hele)
  • 2 dl vand
  • 1 spsk groft salt
  • 1 spsk lakridsrodspulver (ca. 10 g)
  • Kartoffel-pastinak-mos:
  • 500 g kartofler (skrællede, melede)
  • 500 g pastinakker (skrællede, i stykker)
  • 1 dl piskefløde
  • ca. 3 dl kogevand
  • salt og friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • kogte grønne bønner

  1. Brun kødet på alle sideri varm olie i en stegegryde. Skru lidt ned for varmen, tilsæt løg og lad dem blive klare.
  2. Drys med mel og lad det suge fedtstoffet.Tilsæt derefter lakridsrødder,stjerneanis,peber, appelsinskiver, appelsinsaft, hvidløg og vand og krydr med salt.
  3. Lad retten simre under låg ca. 45 min.,til kødet er mørt. Smagtil med salt, peber oglakridspulver.
  4. Kartoffel-pastinak-mos:Kog kartofler og pastinakker møre i vand uden salt. Hæld kogevandet fra, men gem lidt. Mos kartofler og pastinak med et piskeris.Tilsæt piskefløde og derefter kogevand til passende blød konsistens.Smag til medsalt og peber.
  5. Servér oksekødsragouten med mos og bønner.