Opskrift på oksekødssalat med asiatiske urter

Spicy oksekødssalat med asiatiske urter, peanuts og nam jim dressing

4

Ingredienser

  • 400 g oksefilet
  • 1 spsk vegetabilsk olie
  • 12 grønne asparges
  • 4 forårsløg
  • ¼ bundt mynte
  • 2 stængler thaiselleri (kan udelades)
  • 1 dl saltede peanuts
  • Nam jim dressing: *
  • 2 røde chilier
  • 1 fed hvidløg
  • 3 korianderrødder
  • 25 g palmesukker/rørsukker
  • 2 lime, saften deraf
  • 2 spsk fiskesauce

Sådan laver du salaten

  1. 1. Hak chili, hvidløg og korianderrødder groft, og stød disse ingredienser i en morter sammen sukker, limesaft og fiskesauce – eller blend disse ingredienser groft.
  2. 2. Steg kødet på en varm pande i olie i ca. 2 minutter på hver side. Lad kødet hvile i 4-5 minutter, inden det skæres i skiver.
  3. 3. Kog aspargesene i 2 minutter, og skær dem i mindre stykker.
  4. 4. Snit forårsløg fint, og pluk mynte og thaiselleri groft. Bland det hele sammen, lige før salaten serveres og drys til sidst med peanuts.
  5. *Hvis du ikke ønsker at dressingen skal være mindre stærk, kan du evt. fjerne kernerne på chilien.