Ølandsboller

Lækre ølandsboller

Få den perfekte start på dagen med en lækker og sund morgenbolle

12 stk

Ingredienser

  • Ølandsboller
  • 5 dl koldt vand
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 10 g gær
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk flydende honning
  • 300 g groft speltmel
  • 500-600 g ølandshvedemel
  • 1 æg til pensling
  • pynt: birkes og sesamfrø
  • Morgenboller med pålæg
  • 2 personer
  • 2 Ølandsboller
  • salat
  • 1 peberfrugt
  • 6 skiver bresaola
  • 2 skiver ost, 30+
  • 1 appelsin

Sådan gør du:

  1. Kom vand og yoghurt naturel i en skål og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt salt og honning og rør speltmel og dernæst ølandshvedemel i dejen.
  3. Rør godt og tilsæt melet lidt ad gangen. Mærk dig frem, om alt melet skal tilsættes.
  4. Rør længe i dejen − brug evt. en røremaskine. Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag.

Sådan gør du:

  1. Tag dejen ud af køleskabet. Dyp en stor spiseske i koldt vand og dernæst i dejen.
  2. Form dejen til boller − sådan lidt skødesløst − ved hjælp af skeen og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Lad bollerne hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med birkes og sesamfrø.
  5. Bag bollerne ved 225 grader varmluft i ca. 15 min.
  6. Afkøl bollerne på en rist, før de serveres.

Sådan gør du:

  1. Halver bollerne.
  2. Skyl salaten.
  3. Skær peberfrugt i skiver.
  4. Fyld bollerne med salat, bresaola, ost og peberfrugt.
  5. Skær appelsinen i både og server til bollerne.