Ølandsbrød

Ølandsbrød bagt i kurv

Godt hverdagsbrød som kan bruges til lidt af det hele

1 brød

Ingredienser

  • 1 BRØD
  • 3 dl koldt vand
  • 1 dl yoghurt naturel/A 38
  • 1 spsk honning
  • 15 g gær
  • 1 spsk havsalt
  • 100 g knækkede hvedekerner
  • 200 g Ølands fuldkornsmel
  • ca. 200 gram Ølands hvedemel

Sådan gør du:

  1. Rør vand, yoghurt og honning sammen og opløs gæren i blandingen. Tilsæt salt og melet lidt ad gangen og slå dejen sammen til en glat dej. Dæk dejen til med et fugtigt klæde eller plastfilm og sæt den i køleskabet i 8 timer, evt. natten over. Tag dejen ud, rør om og hæld den herefter op i en melet hævekurv. Lad brødet hæve i 1-2 timer. Sæt ovnen på 250° med en bageplade i ovnen. Vend forsigtigt brødet ud på bagepapir og træk det over på den varme bageplade. Bag brødet gyldent i 25-30 minutter og lad afkøle på bagerist.
  2. Energi pr. skive: 90 1kcal, fedt 6%, protein 12%, kulhydrat 82%