Peberfrugter med fyld - nem og børnevenlig aftensmad
Disse fyldte, eller "farserede", peberfrugter er med en klassisk ris- og hakket oksekød-blanding. Sæt peberfrugterne i en smal ovnfast form, når de skal bages, så vandet står ret højt. Og overhæld gerne peberfrugterne med sky flere gange for at koge risene. Dette er både en børnevenlig ret til aftensmaden og en skøn frokostret.
4 personer
Ingredienser
Peberfrugter med fyld
- 8 peberfrugter
- 1 stort løg
- 2 tomater
- 2 dl ukogte risotto-ris
- 500 g hakket kød
- 2 tsk. aromat, Herbamare eller allround krydderi
- 2 tsk. stødt paprika
- 1¼ tsk. salt
- 8 dl vand
- Rapsolie
- 75 g revet lagret ost
Sovs:
- 3 spsk. rapsolie
- 3 spsk. hvedemel
- 1 tsk. stødt paprika
Tilbehør:
- Finthakket persille
- Brød
- Salat
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader. Udkern peberfrugterne. Hak løget, og tomaterne. Bland løg, tomater, ris, hakket kød, aromat, paprika og salt i en skål.
- Fyld peberfrugterne ¾ op med blandingen. Sæt peberfrugterne i et smurt ovnfast fad. Læg resten af fyldet rundt om. Tilsæt vand, dryp med rapsolie og krydr med salt.
- Bages midt i ovnen i 1 time. Dryp peberfrugterne med skyen i bradepanden 3-4 gange. Dæk med folie efter halvdelen af tiden. Tag formen ud, og øg temperaturen til 225 grader.
- Sovs: Varm olie og hvedemel op på en pande, til det er lysebrunt, og rør konstant med et piskeris. Tag panden af varmen, og tilsæt paprika.
- Hæld sovsen over peberfrugterne og om fyldet omkring peberfrugterne. Drys peberfrugterne med ost. Bag midt i ovnen, til osten har taget farve, ca. 10 min.
- Servering: Drys med persille. Server med brød og salat.