Ølmarineret svinebryst med spidskål og bagte kartofler
Prøv at marinere svinekødet i en god mørk øl...
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stegetid: ca. 1 time og 15 min.
- Marineringstid: 10-15 timer
- Ikke fryse-egnet
- 800 g -1 kg svinebryst i skiver (svinebryst uden svær, evt. med ben)
- Ølmarinade:
- 1 dl mørk øl (f.eks. stout)
- 1 dl koncentreret tomatpuré
- 3 spsk dijonsennep
- 3 spsk brun farin
- 1lille rød chili (finthakket)
- 1 spsk frisk ingefær (revet)
- 2 spsk groft salt
- 750 g nye kartofler
- Spidskåls-salat:
- 1 lille spidskål (fintsnittet, uden stok)
- 200 g cremefraiche (18 %)
- 2 spsk løg (fintrevet)
- 100 g majskerner
- salt og friskkværnet peber
- Skær kødet ud i stykker. Bland alle ingredienserne til ølmarinaden og vend kødet heri. Lad det marinere i 10-15 timer.
- Læg kødet på sølvpapir i en bradepande og steg i ovnen i 1 time ved 175 grader. Skru ovnen op til 225 grader og steg videre i ca. 15 min., til kødet er mørt og gyldent.
- Skrub kartoflerne og pak dem i 4 pakker i sølvpapir. Bag dem i ca. 50 min. på en bageplade i bunden af ovnen. Stik med en kniv og mærk, om de er møre.
- Bland spidskål med cremefraiche, løg og majs og smag til med salt og peber. Servér svinebryst med kartofler og spidskålsalat.