Ølmarineret svinebryst med spidskål og bagte kartofler

Ølmarineret svinebryst med spidskål og bagte kartofler

Prøv at marinere svinekødet i en god mørk øl...

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stegetid: ca. 1 time og 15 min.
  • Marineringstid: 10-15 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • 800 g -1 kg svinebryst i skiver (svinebryst uden svær, evt. med ben)
  • Ølmarinade:
  • 1 dl mørk øl (f.eks. stout)
  • 1 dl koncentreret tomatpuré
  • 3 spsk dijonsennep
  • 3 spsk brun farin
  • 1lille rød chili (finthakket)
  • 1 spsk frisk ingefær (revet)
  • 2 spsk groft salt
  • 750 g nye kartofler
  • Spidskåls-salat:
  • 1 lille spidskål (fintsnittet, uden stok)
  • 200 g cremefraiche (18 %)
  • 2 spsk løg (fintrevet)
  • 100 g majskerner
  • salt og friskkværnet peber

  1. Skær kødet ud i stykker. Bland alle ingredienserne til ølmarinaden og vend kødet heri. Lad det marinere i 10-15 timer. 
  2. Læg kødet på sølvpapir i en bradepande og steg i ovnen i 1 time ved 175 grader. Skru ovnen op til 225 grader og steg videre i ca. 15 min., til kødet er mørt og gyldent.
  3. Skrub kartoflerne og pak dem i 4 pakker i sølvpapir. Bag dem i ca. 50 min. på en bageplade i bunden af ovnen. Stik med en kniv og mærk, om de er møre.
  4. Bland spidskål med cremefraiche, løg og majs og smag til med salt og peber. Servér svinebryst med kartofler og spidskålsalat.