Hjemmelavet omelet

Omelet med basilikum, forårsløg & laks

Skift de hurtige kulhydrater ud med de langsomme fra f.eks. fuldkornsrugbrød. Og spis dem sammen med sundt fedt fra f.eks. laks

4

Ingredienser

  • 6 æg
  • 3 spsk vand
  • salt, peber
  • 1 håndfuld, groftskåret basilikum
  • olivenolie til stegning
  • 1 bdt. forårsløg
  • 150 g røget laks i skiver
  • 4 skiver ristet fuldkornsrugbrød

Sådan gør du:

  1. Pisk æggene med vand, salt og peber og bland basilikum i. Steg æggemassen i en større pande eller steg den som fire små individuelle omeletter og server med forårsløg, røget laks og ristet rugbrød. KRØLLEDE FORÅRSLØG: Skær forårsløgene i tynde strimler på langs, læg dem i en skål koldt vand og sæt dem i køleskabet et par timer, så krøller de flot.
  2. Energi pr. pers.: 390 kcal, fedt 35%, protein 28%, kulhydrat 37%