One pot pasta med kødsovs
Hold hverdagsmaden enkel og nem med det, der på engelsk kaldes One pot cooking – det hele i én gryde. Her får du opskriften på en nem bolognese eller pasta med kødsovs, som du kan lave i en og samme gryde. Det er hurtig, nem og lækker aftensmad, som alle godt kan lide. Supplér eventuelt med lidt brød.
2
Total:50 minutter
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 200 g hakket oksekød
- ½ spsk olie
- 1 løg (finthakket)
- 1-2 fed hvidløg (finthakket)
- 2 stilke blegselleri (fintsnittet)
- 1-2 gulerødder (fintsnittet)
- 1 dåse hakkede tomater med basilikum og oregano
- 2½ dl bouillon eller vand
- 200 g kort tørret pasta
- frisk basilikum eller bredbladet persille
- Tilbehør: parmesanost
Sådan laver one pot pasta med kødsovs
- Brun kødet i en bredbundet gryde med olie og krydr med salt og peber.
- Tilsæt løg, hvidløg og grønsager og steg under omrøring 3-5 min.
- Tilsæt tomater og bouillon og lad retten simre 10 min.
- Vend pastaen i retten og lad det simre under låg 10-12 min., til pastaen er mør. Smag til med salt og peber og drys med basilikum eller persilleblade.
Lækre opskrifter på one-pots
-
Nem one pot pasta
-
Aftensmad på 15 minutter: One pot med torsk
-
One pot: Rød currykylling med kål
-
Hot one-pot med svinekød
-
One pot: Sådan laver du lynhurtig lasagne i one pot
-
One pot: Gule ærter med rodselleri og bacon
-
One pot pasta med kødsovs
-
One pot: Hurtig paella med fisk
-
One pot: Kylling med bønner og kikærter