Opskrift: Fiskesuppe med skaldyr og avocadocreme

Opskrift: Fiskesuppe med skaldyr og avocadocreme

Den delikate fiskesuppe med skaldyr og avocadomayo er velsmagende og mættende - og perfekt gæstemad.

Hovedret til 4

Det skal du bruge til den velsmagende avocadocreme:

1 moden avocado (ca. 175 g)

1 spsk friskpresset citronsaft

¼ liter piskefløde 38%

2 små knuste fed hvidløg

½ tsk rød tabascosauce

¾ tsk groft salt

Det skal du bruge til opskriften på fiskesuppe:

400 g rå tigerrejer med skal

1 spsk olivenolie

1 spsk koncentreret tomatpuré

3 små fed hvidløg i halve

1 spsk fintrevet citronskal

2 laurbærblade

¾ liter vand

1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)

1 spsk groft salt

friskkværnet peber

2 gulerødder i små tern (ca. 200 g)

5 stilke bladselleri i små tern (ca. 200 g)

500 g filet af hvid fisk, fx helleflyndere eller søtunge - i mundrette bidder

6 skiver landbrød

Pynt

bladselleriblade

Sådan tilbereder du den lækre avocadocreme:

Flæk avocadoen og fjern stenen. Skrab kødet ud med en ske. Kom avocado og resten af ingredienserne i et blenderglas. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Stil avocadocremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag evt. til med flere krydderier.

Sådan tilbereder du fiskesuppen:

Pil skallerne af tigerrejerne. Lad olien blive varm i en stor tykbundet gryde. Kom tomatpuré, hvidløg, citronskal, laurbærblade og rejeskaller i olien og rist blandingen ved kraftig varme i ca. 1 min.

Tilsæt vand og kog i ca. 15 min. Si suppen og kom den tilbage i gryden sammen med tomater, salt og peber.

Bring suppen i kog og kom gulerødder, bladselleri, fisk og rejer i. Bring atter suppen i kog og smag til.

Skær brødet i stænger og rist det på en pande.

Kom fiskesuppen i varmede dybe tallerkener, pynt med bladselleriblade og server avocadocremen og de lune brødcroutoner til.

Prøv også makeupartist Bobbi Browns »yndlingssuppe. Og få »7 opskrifter, der står i fiskenes og skaldyrenes tegn.

Nøgleord i denne artikel: Opskrift, fiskesuppe, fiskesuppen, skaldyr, tigerrejer, avocadocreme.