Andelår
4
Ingredienser
- 4 stk andelår (gerne ekstra fede)
- 100 g groft salt
- 4 stilke hakket rosmarin
- 4 stilke hakket timian
- 1 l. andefedt (kan købes på dåse i specialforretninger)
- Drys andelårene med salt, timian og rosmarin og lad dem stå i køleskabet i 8 timer.
- Herefter skyller du andelårene for salt og tørrer dem på et viskestykke. Smelt andefedtet i en gryde og kom andelårene i. De skal simre ved laveste temperatur, til de er helt møre – ca. 2 1/2 - 3 Timer. Tag andelårene op og soigner dem for eventuelle stubbe.
- Herefter kommer du dem i en beholder og overhælder dem med andefedt. Køl dem af.
- Andelårene kan nu holde sig adskillige uger i køleskab.
- Når andelårene skal bruges, steger du dem sprøde på skindsiden i lidt andefedt.
- Nyd dem med en lækker kartoffelmos og rødvinssauce eller blot en lækker salat med frisee, friske krydderurter og noget lækkert bagt brød.