Æblekage

Æblekage - opskrift af Morten Heiberg

Denne æblekage sætter æblesmagen i centrum, så brug aromatiske æbler, som for eksempel filippa.

Ingredienser

  • 90 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 1 stort æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1¼ dl sødmælk (125 g)
  • 4-5 store æbler
  • 5 spsk sukker
  • 1½ spsk stødt kanel
  • 1½ tsk stødt kardemomme

Sådan laver du æblekage:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Spænd et stykke bagepapir fast mellem bunden og ringen af en springform (ca. 24 cm i diameter).
  2. Smør indersiden med smør, og drys med sukker. Hæld det overskydende sukker væk, og stil formen til side.
  3. Rør smør, sukker og æg sammen i en skål. Sigt mel og bagepulver sammen på et stykke bagepapir, og bland det i smørblandingen. Tilsæt sødmælken, og rør dejen igennem. Fordel dejen i spring-formen.
  4. Skræl æblerne, del dem i kvarter, og fjern kernehuset. Skær æblerne i både. Bland sukker, kanel og kardemomme i en stor frysepose. Kom æblebådene i og ryst bådene, så de dækkes af krydderiblandingen.
  5. Fordel æblebådene oven på kagedejen, og tryk dem let ned i den. Bag kagen midt i ovnen i cirka 45 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen lidt på en bagerist, inden du befrier den fra formen.
  6. Server kagen lun med en klat letpisket flødeskum til. Kagen holder sig fint i flere dage, godt pakket ind og i køleskab. Spis den ikke direkte fra køleskabet, men lad den temperere først.