Æblekage - opskrift af Morten Heiberg
Denne æblekage sætter æblesmagen i centrum, så brug aromatiske æbler, som for eksempel filippa.
Ingredienser
- 90 g blødt smør
- 200 g sukker
- 1 stort æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1¼ dl sødmælk (125 g)
- 4-5 store æbler
- 5 spsk sukker
- 1½ spsk stødt kanel
- 1½ tsk stødt kardemomme
Sådan laver du æblekage:
- Forvarm ovnen til 175 grader. Spænd et stykke bagepapir fast mellem bunden og ringen af en springform (ca. 24 cm i diameter).
- Smør indersiden med smør, og drys med sukker. Hæld det overskydende sukker væk, og stil formen til side.
- Rør smør, sukker og æg sammen i en skål. Sigt mel og bagepulver sammen på et stykke bagepapir, og bland det i smørblandingen. Tilsæt sødmælken, og rør dejen igennem. Fordel dejen i spring-formen.
- Skræl æblerne, del dem i kvarter, og fjern kernehuset. Skær æblerne i både. Bland sukker, kanel og kardemomme i en stor frysepose. Kom æblebådene i og ryst bådene, så de dækkes af krydderiblandingen.
- Fordel æblebådene oven på kagedejen, og tryk dem let ned i den. Bag kagen midt i ovnen i cirka 45 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen lidt på en bagerist, inden du befrier den fra formen.
- Server kagen lun med en klat letpisket flødeskum til. Kagen holder sig fint i flere dage, godt pakket ind og i køleskab. Spis den ikke direkte fra køleskabet, men lad den temperere først.
PRØV OGSÅ: Hasselnøddekage med brunet smør