Hasselnøddekage med brunet smør
Smag af efterår med hasselnødder, æbler og brunet smør.
Ingredienser
- Ca. 10 gode stykker
- 150 g hasselnødder
- 200 g brunet smør
- 4 æg str. L
- 200 g lyst muscovadosukker
- 100 g mel
- 1 tsk bagepulver
- ¼ tsk fint salt
- 1 stort eller to mindre syrlige æbler, gerne Ingrid Marie
- 1 tsk stødt kanel
Sådan laver du hasselnøddekage:
- Rist nødderne i ovnen ved 160 grader i cirka 20 minutter. Gnid hinderne af, når er er afkølet. Blend dem til fint mel.
- Smelt smørret i en kasserolle, lad det stå yderligere og boble videre, efter det er smeltet, indtil det begynder at lugte let nøddeagtigt og er blevet gyldenbrunt i farven. Sigt bundfaldet fra. Pisk æggene med muscovadosukkeret, til det er meget luftigt og lyst, og vend derefter resten af ingredienserne i.
- Hæld dejen i en smurt sandkageform, alternativt en springform. Skær æblerne i både, og vend dem i lidt kanel, og stik dem ned i kagen. Bag kagen i cirka 30-40 minutter ved 180 grader. Bagetiden er afhængig af, hvilken form der anvendes. Stik i kagen med en kødnål – når den kommer ren ud, er den færdig. Server i tykke stykker.
PRØV OGSÅ: Æbletærte med flette låg og marcipan
PRØV OGSÅ: Chokolademuffins med sorte bønner
PRØV OGSÅ: Grov galette med æble og mandelsmør