Hasselnøddekage med brunet smør

Hasselnøddekage med brunet smør

Smag af efterår med hasselnødder, æbler og brunet smør.

Ingredienser

  • Ca. 10 gode stykker
  • 150 g hasselnødder
  • 200 g brunet smør
  • 4 æg str. L
  • 200 g lyst muscovadosukker
  • 100 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk fint salt
  • 1 stort eller to mindre syrlige æbler, gerne Ingrid Marie
  • 1 tsk stødt kanel

Sådan laver du hasselnøddekage:

  1. Rist nødderne i ovnen ved 160 grader i cirka 20 minutter. Gnid hinderne af, når er er afkølet. Blend dem til fint mel.
  2. Smelt smørret i en kasserolle, lad det stå yderligere og boble videre, efter det er smeltet, indtil det begynder at lugte let nøddeagtigt og er blevet gyldenbrunt i farven. Sigt bundfaldet fra. Pisk æggene med muscovadosukkeret, til det er meget luftigt og lyst, og vend derefter resten af ingredienserne i.
  3. Hæld dejen i en smurt sandkageform, alternativt en springform. Skær æblerne i både, og vend dem i lidt kanel, og stik dem ned i kagen. Bag kagen i cirka 30-40 minutter ved 180 grader. Bagetiden er afhængig af, hvilken form der anvendes. Stik i kagen med en kødnål – når den kommer ren ud, er den færdig. Server i tykke stykker.