Opskrift på krydrede kanelboller

Cinnamon buns - krydrede kanelboller

Kanelboller eller cinnamon buns, som det hedder i USA, hvor de stammer fra. Jeg lader altid sneglene hæve op ad hinanden, så de vokser sammen under bagningen. Det ser smukt og overvældende ud, og det er ret hyggeligt sådan at brække bollerne fra hinanden.

15

Ingredienser

  • Boller:
  • 25 g gær
  • 5 dl lunet mælk
  • ½ tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 1 æg + 1 æg til pensling
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ca. 900 g hvedemel
  • 150 g stuetempereret smør
  • Remonce:
  • 200 g blødt smør
  • 2 dl rørsukker
  • 2 spsk kanel

Sådan lave du kanelboller

  1. Boller:
  2. 1. Smuldr gæren ud i mælken, tilsæt salt, sukker, æg og kardemomme. Bland halvdelen af melet i og rør dejen glat.
  3. 2. Tilsæt smørret lidt ad gangen i mindre klumper sammen med resten af melet. Ælt dejen godt og grundigt sammen, indtil den er glat og smidig.
  4. 3. Det kan være, du synes, at dejen synes for våd at arbejde med, men vær varsom med at tilsætte mere mel. Hvis du gør det, så nøjes med kun en lille smule ad gangen, for ofte vil dejen samle sig, når du får æltet den godt igennem. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en skål med et fugtigt klæde over.
  5. Remonce:
  6. 1. Rør smør, sukker og kanel sammen til det er blødt og cremet. Når dejen er færdighævet, ruller du dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel på ca. 30 x 40 cm.
  7. 2. Spred remoncen ud på dejen og rul den sammen til en tyk pølse. Skær den i skiver på 4-5 cm og læg dem på en bageplade eller en bageform beklædt med bagepapir med ca. 2-3 cm afstand.
  8. 3. Lad sneglene efterhæve med et fugtigt klæde over, til de næsten rører hinanden. Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i 15-18 min, til de jævnt gyldne og sprøde på toppen.
  9. 4. Lad dem køle let af til stuetemperatur, før de brækkes fra hinanden.