Belgiske vafler
Hvem siger gæsterne altid skal komme til middag? Inviter til en eftermiddag med hygge og hjemmebagte belgiske vafler.
Ca. 8 stk. belgiske vafler
Total:45 minutter
Ingredienser
- Belgiske vafler
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- 1/4 tsk vaniljesukker
- 1 usprøjtet citron
- 100 g hvedemel
- 1/2 tsk natron (eller 1/4 tsk bagepulver)
- 1 knsp salt
- 1 1/4 dl kærnemælk
- 25 g smør
- Tilbehør:
- Is og/eller syltetøj
Sådan laver du belgiske vafler
- 1. Del ægget i blomme og hvide. Pisk æggeblommen sammen med sukker, vanilje og fintrevet citronskal.
- 2. Bland de tørreingredienser og rør dem i dejen skiftevis med kærnemælken.
- 3. Tilsæt smeltet smør.
- 4. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen.
- 5. Bag dejen i et vaffeljern og server de lune vafler med rørt vaniljeis eller syltetøj.
SE OGSÅ:Lune hasselnøddevafler
SE OGSÅ:Franske vafler
SE OGSÅ:Spinatvafler med laks