Opskrift på blinis med stenbidderrogn, cremefraiche og rødløg

Blinis med stenbiderrogn, cremefraiche og rødløg

Nybagte blinis smager vidunderligt. Bag mini-blinis, og server dem med et lille stykke laks, stenbiderrogn, cremefraiche, rødløg og plukkede friske krydderurter. Eller servér dem som en appetizer sammen et glas bobler, eller servér de små blinis som en del af et brunch-udvalg i weekenden.

12

Ingredienser

  • 1½ dl letmælk
  • 2½ spsk creme fraiche 18%
  • 8 g gær
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk sukker
  • 50 g hvedemel
  • 50 g boghvedemel
  • 1 æggeblomme
  • 1 æggehvide
  • Tilbehør:
  • 50 g stenbiderrogn pr. person
  • 1½-2 dl cremefraiche
  • finthakket rødløg og lidt plukket dild

Sådan gør du

  1. Opvarm mælken i en gryde. Kom den varme mælk i en skål og rør cremefraiche i. Afkøl væsken til den er fingervarm, og tilsæt gær, salt og sukker.
  2. Rør hvedemel, boghvedemel og æggeblomme i dejen til den bliver glat. Sæt dejen til hævning under et viskestykke i 45 min.
  3. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen. Bag blinis på blinispande – de skal være ½ cm høje, og der bliver 10-12 stk.( Bagetiden er ca. 2 min. på hver side).
  4. Hvis du ikke har en blinispande – så bruger du bare en alm. pande og sætter skefulde af dejen på panden med lidt afstand.
  5. Anret blinis med en skefuld stenbiderrogn, cremefraiche, finthakket rødløg og dild.