Bondepige med slør

Skøn mormor-dessert: Lav selv "Bondepige med slør"

Fortidens favoritter kan altså noget særligt. Derfor er vi gået i gemmerne og har fundet en af bedstemors bedste opskrifter på en klassisk, dansk dessert. Bondepige med slør er en kold "kage" med sukkerristet rugbrød fordelet i lag med æblemos og syltetøj. Anret det hele i glas eller skål og top af med flødeskum og hakket chokolade.

4 personer

Ingredienser

Æblemos:

  • 4-5 æbler
  • ½ dl vand
  • 50 g sukker

Rugbrødsknas:

  • 6 dl revet daggammelt rugbrød
  • 1 dl sukker
  • 30 g smør

Topping:

  • 4-8 spsk. jordbær- eller hindbærsyltetøj
  • 2½ dl piskefløde
  • 50 g hakket mørk chokolade

Sådan gør du:

  1. Æblemos: Skræl æblerne og skær dem i tern. Kog æbletern og vand ca. 10 min. Mos æblerne. Kom sukkeret i, og kog det sammen et par min. under omrøring. Afkøl æblemosen.
  2. Rugbrødsknas: Bland rugbrød og sukker. Varm smørret op på en pande, til det er gyldent og afbruset. Kom rugbrødsblandingen i. Vendt rundt i blandingen, mens rugbrødet ristes. Afkøl på bagepapir.
  3. Topping: Fordel et lag rugbrødsknas i en skål, og kom æblemos og herefter syltetøj over. Kom et lag rugbrødsknas og et lag æblemos mere over. Pisk fløden til skum, og kom det over. Pynt med chokolade.