Brownies med hvid chokolade og solbær

Brownies med hvid chokolade og solbær

(15 pers.)

Ingredienser

  • 200 g hvid chokolade
  • 125 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. fintrevet, usprøjtet appelsinskal
  • 150 g hvedemel
  • 100 g hakkede valnødder el. pecannødder
  • ½v tsk. bagepulver
  • 150 g solbær
  • 2 spsk. flormelis
  • Pynt:
  • evt. sigtet flormelis

  1. For en firkantet form (20 x 20 cm) med bagepapir.
  2. Smelt smør og sukker sammen i en lille gryde. Tag gryden fra varmen. Hak den hvide chokolade, og rør den i gryden, til den er smeltet. Afkøl til det er lunkent. Kom blandingen i en skål, og rør 1 æg i ad gangen. Rør vaniljesukker og appelsinskal i. Bland hvedemel, valnødder og bagepulver, og rør det i. Skyl og afdryp solbærrene, og vend dem i flormelis, og bland dem herefter i dejen.
  3. Kom dejen i formen. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 30-35 min. Lad kagen afkøle i formen. Skær i små tern. Pynt evt. med sigtet flormelis.