Brownies med hvid chokolade og solbær
(15 pers.)
Ingredienser
- 200 g hvid chokolade
- 125 g smør
- 200 g sukker
- 3 æg
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. fintrevet, usprøjtet appelsinskal
- 150 g hvedemel
- 100 g hakkede valnødder el. pecannødder
- ½v tsk. bagepulver
- 150 g solbær
- 2 spsk. flormelis
- Pynt:
- evt. sigtet flormelis
- For en firkantet form (20 x 20 cm) med bagepapir.
- Smelt smør og sukker sammen i en lille gryde. Tag gryden fra varmen. Hak den hvide chokolade, og rør den i gryden, til den er smeltet. Afkøl til det er lunkent. Kom blandingen i en skål, og rør 1 æg i ad gangen. Rør vaniljesukker og appelsinskal i. Bland hvedemel, valnødder og bagepulver, og rør det i. Skyl og afdryp solbærrene, og vend dem i flormelis, og bland dem herefter i dejen.
- Kom dejen i formen. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 30-35 min. Lad kagen afkøle i formen. Skær i små tern. Pynt evt. med sigtet flormelis.