Brunchæg på den nemme måde
Spar tid i køkkenet ved at komme brunchæg i portionsskåle med papirforme i. Så slipper du for at stå og skrubbe æg af kanterne på porcelænsformene efterfølgende. Sådan laver du nemt og hurtigt lækre æg til en hyggelig brunch:
Nemme æg til brunch til 6 personer
Total:25 minutter
Ingredienser
- 6 æg
- 6 spsk piskefløde eller mælk
- salt, peber og revet muskatnød
- 100 g cherrytomater
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- ½ bundt basilikum
- papirmuffinforme
- 75-100 g revet ost.
Sådan laver du nemme brunchæg
- Pisk æggene sammen med piskefløde, og krydr med salt, peber og revet muskatnød.
- Halver cherrytomater, og pil og snit rødløg og hvidløg i skiver. Steg løgene møre på en pande med lidt olivenolie, tilsæt hvidløg, og krydr med salt og peber. Bland stegte løg med halve cherrytomater og friske basilikumblade.
- Kom papirmuffinforme i en metal-muffinramme eller i små porcelænsskåle. Kom løg-tomat-fyld i hver form, og fyld 2/3 op med æggemassen og drys med revet ost. Bag æggene cirka 15 minutter ved 200 grader, til æggemasen har sat sig og er færdigbagt.
- Server de bagte æg sammen med skiver af røget fisk eller sprødstegt bacon, en skøn salat, nybagt brød og god juice.
- Kokketrick
- Spar på opvasken ved for eksempel også at lægge bagepapir i bunden af et fad, når du tilbereder kylling, fisk eller grønt i ovnen. Så slipper du (næsten) for opvask.