„Bunden i vejret“-blommekage

„Bunden i vejret“-blommekage

Skøn blommekage: Kagen bages med blommer og karamel i bunden og vendes udpå et fad før servering.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/bagetid: 1 time
  • Fryse-egnet
  • (1 kage = 12-16 stykker)
  • Bund:
  • 200 g sukker
  • 25 g smør
  • 1 kg blommer
  • Dej:
  • 150 g smør
  • 100 g farin
  • 75 g sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 økologisk citron (fintrevet skal)
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • Tilbehør:
  • cremefraiche eller flødeskum

Sådan bager du blommekage

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Smelt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Tilsæt smør og hæld det ud over bunden af en smurt form (24-26 cm).
  3. Vask blommerne, halver dem (eller skær dem i kvarter) og fjern stenene. Læg blommerne i karamellen med skærefladen nedad – gerne i to lag.
  4. Pisk smør, farin og sukker cremet og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt vanilje, kanel og fintrevet citronskal.
  5. Sigt mel og bagepulver sammen, tilsæt salt og vend det i dejen.
  6. Hæld dejen over blommerne og sæt kagen i ovnen 50-60 min.
  7. Løsn kagen hele kanten rundt med en kniv og lad den stå i formen et par min., før den vendes ud på et fad.
  8. Nyd blommekagen lun eller afkølet med cremefraiche eller flødeskum til.