„Bunden i vejret“-blommekage
Skøn blommekage: Kagen bages med blommer og karamel i bunden og vendes udpå et fad før servering.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/bagetid: 1 time
- Fryse-egnet
- (1 kage = 12-16 stykker)
- Bund:
- 200 g sukker
- 25 g smør
- 1 kg blommer
- Dej:
- 150 g smør
- 100 g farin
- 75 g sukker
- 3 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk stødt kanel
- 1 økologisk citron (fintrevet skal)
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- Tilbehør:
- cremefraiche eller flødeskum
Sådan bager du blommekage
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Smelt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Tilsæt smør og hæld det ud over bunden af en smurt form (24-26 cm).
- Vask blommerne, halver dem (eller skær dem i kvarter) og fjern stenene. Læg blommerne i karamellen med skærefladen nedad – gerne i to lag.
- Pisk smør, farin og sukker cremet og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt vanilje, kanel og fintrevet citronskal.
- Sigt mel og bagepulver sammen, tilsæt salt og vend det i dejen.
- Hæld dejen over blommerne og sæt kagen i ovnen 50-60 min.
- Løsn kagen hele kanten rundt med en kniv og lad den stå i formen et par min., før den vendes ud på et fad.
- Nyd blommekagen lun eller afkølet med cremefraiche eller flødeskum til.
Skønne opskrifter med blommer
-
Nem & lækker sensommerdessert: Blommetiramisu
-
Skøn crumble med blommer, pærer & makroner
-
Vanilleblommer med skyrcreme
-
Blomme crumble med hasselnødder
-
Hjemmelavet blommesaft
-
Karamelblommer med mazarin
-
Blommerelish med citron, chili og ingefær
-
Blommekage med mandler
-
Bagte blommer med sprøde kanelkager og vaniljeis
-
Panna cotta med bagte blommer
-
Blommesalsa med chili
-
Chokoladedessertkage med orange og blommer
-
Blommesyltetøj
-
Italiensk blommedessert
-
Blommekage med chokolade
-
Stegte blommer med mascarpone og kanel
-
Salat med blommer og chilimandler
-
Ovnsyltede blommer i rom
-
Blommetrifli
-
Ovnkogte blommer
-
Blommerelish med citron, chili og ingefær
PRØV OGSÅ: Hjemmelavet blommemarmelade