Cheesecake brownie med solbær
Vi giver dig her opskriften på cheesecake brownie med solbær, der giver din brownie friskhed.
8-10 personer
Ingredienser
- 200 g hvid chokolade
- 200 g Philadelphia flødeost
- 1 spsk hvedemel
- 125 g optøede frosne solbær
- 250 g mørk chokolade
- 250 g smør
- 300 g rørsukker
- 4 store æg
- 150 g hvedemel
- 1 spsk vaniljesukker
- 3 spsk usødet kakaopulver
Sådan gør du
- Bræk den hvide chokolade i mindre stykker, og smelt den ved svag varme over vandbad. Vær opmærksom på at hvid chokolade hurtigt brænder pga. det høje sukkerindhold. Når chokoladen er smeltet, vendes flødeosten i. Lad blandingen stå ved stuetemperatur.
- Varm ovnen op til 180 grader, og beklæd en lille bradepande, ca. 20 x 30 cm, med bagepapir. Anbring mørk chokolade og smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme under jævnlig omrøring.
- Pisk æg og sukker sammen et par minutter, og tilsæt chokolade- smørblandingen. Sigt mel, vaniljesukker og kakaopulver i dejen, og rør den ensartet.
- Bred dejen ud i formen. Bland 1 spsk. hvedemel i den hvide chokoladeblanding, og fordel herefter blandingen ovenpå den mørke dej. Brug en gaffel til at trække dejen marmoreret, og drys herefter solbærrene ovenpå.
- Bag kagen i ca. 30 minutter ved 180 grader. Den skal stadig være klæg og ikke helt gennembagt, så er den lækrest.