Chokoladebarer med saltkaramel: Sådan laver du hjemmelavet Twix
Luksusversionen af chokoladebaren Twix med knasende kiksebund, chewy saltkaramel og mørk chokolade. Sødt, salt, simpelt og superdelikat!
Ca. 14 små Twix-barer
Total:2 timer
Ingredienser
- Bund:
- 150 g havrekiks (eller Digestive)
- 75 g smør
- Karamel:
- 300 g bløde flødekarameller
- 50 ml fløde
- lidt flagesalt
- Chokolade:
- 130 g mørk chokolade
- 65 g smør
- ½ tsk lys sirup
- Pynt:
- Flagesalt
Sådan laver du hjemmelavet Twix
- Blend kiks til krummer, og kom dem i en skål. Smelt smør, og bland smør og kiksekrummer sammen. Fordel massen i bunden af en firkantet form (ca. 15 x 15 cm) beklædt med bagepapir, og tryk den godt sammen. Sæt formen på køl.
- Kom karameller, fløde og flagesalt i en lille gryde, og varm det langsomt op. Rør rundt, indtil karamellerne er smeltet. Fordel massen i formen (oven på kiksebunden). Sæt formen tilbage på køl.
- Smelt chokolade, smør og sirup i en skål over vandbad. Rør rundt, indtil massen er homogen. Fordel chokolademassen oven på karamellaget, og sæt formen tilbage i køleskabet. Lad den stå der minimum et par timer.
- Skær massen ud i små barer, og drys med flagesalt. Vent til lige før servering, da karamellen ellers kan finde på at flyde ud.
PRØV OGSÅ: Bagt marcipan med trøffelfyld