Chokoladebarer med saltkaramel: Sådan laver du hjemmelavet Twix

Chokoladebarer med saltkaramel: Sådan laver du hjemmelavet Twix

Luksusversionen af chokoladebaren Twix med knasende kiksebund, chewy saltkaramel og mørk chokolade. Sødt, salt, simpelt og superdelikat!

Ca. 14 små Twix-barer

Total:2 timer

Ingredienser

  • Bund:
  • 150 g havrekiks (eller Digestive)
  • 75 g smør
  • Karamel:
  • 300 g bløde flødekarameller
  • 50 ml fløde
  • lidt flagesalt
  • Chokolade:
  • 130 g mørk chokolade
  • 65 g smør
  • ½ tsk lys sirup
  • Pynt:
  • Flagesalt

Sådan laver du hjemmelavet Twix

  1. Blend kiks til krummer, og kom dem i en skål. Smelt smør, og bland smør og kiksekrummer sammen. Fordel massen i bunden af en firkantet form (ca. 15 x 15 cm) beklædt med bagepapir, og tryk den godt sammen. Sæt formen på køl.
  2. Kom karameller, fløde og flagesalt i en lille gryde, og varm det langsomt op. Rør rundt, indtil karamellerne er smeltet. Fordel massen i formen (oven på kiksebunden). Sæt formen tilbage på køl.
  3. Smelt chokolade, smør og sirup i en skål over vandbad. Rør rundt, indtil massen er homogen. Fordel chokolademassen oven på karamellaget, og sæt formen tilbage i køleskabet. Lad den stå der minimum et par timer.
  4. Skær massen ud i små barer, og drys med flagesalt. Vent til lige før servering, da karamellen ellers kan finde på at flyde ud.

TIP:

Alt fra fløde-karamelstænger fra Malaco til eksklusive, håndlavede flødekarameller fra for eksempel Karamel Kompagniet kan bruges – så længe det er bløde karameller.