Boller med chokolade - nem opskrift
Hjemmebagte boller med chokoladestykker er et sikkert hit hos børn og barnlige sjæle. Disse er nemme at lave - og du kan ersatte chokoladen med rosiner, hvis du vil.
20-25 stk.
Ingredienser
- 100 g smør
- ½ l mælk
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. salt
- 100 g sukker
- 50 g gær
- 1 kg mel
- 150 g grofthakket chokolade
- 1 æg til pensling
- Smelt smør i en kasserolle.
- Tilsæt mælk, kardemomme, salt og sukker. Opvarm, til blandingen er fingervarm.
- Smuldr gæren i en stor skål, og hæld den lune blanding over. Rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt mel og chokolades. Ælt dejen, til den slipper skålen og er glat og smidig. Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse i en time.
- Ælt dejen igennem, og form ca. 20 boller.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve yderligere 30 min., før de pensles med æg.
- Tænd ovnen på 200 grader. Bag bollerne på midterste ovnribbe i ca. 15 min.
- Afkøl bollerne på en bagerist. Server bollerne lune med koldt smør til.
Skønne hjemmebagte boller
-
Skønne solskinsboller
-
Cremeboller
-
Luftige teboller med rosiner
-
Chokoladeboller - bagt som brydebrød
-
Lækre boller med nutella & lakrids
-
Wienerbrødsboller med blåbær
-
Hjemmebagte krydderboller
-
Fødselsdagsboller - nem opskrift
-
Boller med chokolade - nem opskrift
-
Boller med kardemomme
-
Boller med fyld og glasur
-
Boller med valnødder