Chokolademuffin med overraskende fyld
5 muffins
Ingredienser
- Dej:
- 125 g mørk chokolade ca. 60 %
- 25 g smør
- 2 æggeblommer
- 2 æggehvider
- ½ dl sukker
- ½ dl hvedemel
- 5 Ferrero Rocher chokolader el.
- miniskildpadder
- Solbærsauce:
- 100 g optøede solbær el. andre bær
- 3 spsk. sukker
- 1 spsk. vand
- evt. 1 spsk. rom
- Pynt:
- evt. friske mynteblade
- Tilbehør:
- is eller flødeskum
- Hak den mørke chokolade groft, og smeltden over vandbad. Fjern gryden fra varmen,tilsæt smør og derefter æggeblommer.
- Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret.Pisk, til de er blanke og lidt seje.
- Vend melet i chokoladeblandingen, ogvend derefter forsigtigt æggehviderne i.
- Kom en muffinform i papir ned i enmuffinform af metal. Hæld 1½ cm dej iformene. Læg en Ferrero Rocher chokoladei midten af hver form. Fordel resten af dejenover, og stil kagerne i fryseren.
- Bag de frosne kager midt i ovnen ved 220gr. i ca. 9 min.
- Varm sukker og vand op i en lille kasserolle,og vend solbærrene i. Kog hurtigt op,og fjern gryden fra varmen. Tilsæt evt. rom.
- Server straks de nybagte muffins medsolbærsauce og is. Pynt evt. med mynteblade.