Citronfromage med mandelbund
Prøv denne lækre variant af citronfromage, der smager fantastisk med den søde mandelbund.
6 personer
Mandel-citronbund:
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- korn af 1 stang vanilje
- 4 æg
- 100 g mandelmel eller finblendede smuttede mandler
- 100 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- 1 tsk. fintreven usprøjtet citronskal
- 1 dl mælk
- 4 blade husblas
- 4 past. æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
- 100 g sukker
- 2 tsk. reven usprøjtet citronskal
- 1 dl citronsaft
- 3 past. æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
- 3 dl piskefløde
- 2 dl piskefløde, reven usprøjtet citronskal og rød skovsyre
Sådan gør du
- Rør smørret med sukker og vanilje. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mandelmel, hvedemel og bagepulver, og vend det i sammen med citronskal og mælk.
- Fordel dejen i en 30x40 cm bradepande foret med bagepapir. Bag bunden ca. 20 min. ved 175 gr. Udstik cirkler med metaludstikker 7-8 cm i diameter.
- Kom husblassen i blød (se bokstekst).
- Pisk æggeblommer og sukker godt, og tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
- Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den. Rør resten af citronsaften i. Lad denne masse køle af, til det er fingervarmt.
- Rør 1 dl af æggemassen i, og rør herefter husblasblandingen i resten af æggemassen.
- Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i.
- For metalforme 7-8 cm i diameter med husholdningsplastfilm. Pres en kagebund ned i hver. Fordel citronfromage over. Dæk med plastfilm.
- Lad fromagerne stivne i køleskab ca. 4 timer. Tag dem ud af formene, og server dem pyntet med flødeskum, reven citronskal og rød skovsyre.