Citronfromage med mandelbund

Citronfromage med mandelbund

Prøv denne lækre variant af citronfromage, der smager fantastisk med den søde mandelbund.

6 personer

Mandel-citronbund:

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • korn af 1 stang vanilje
  • 4 æg
  • 100 g mandelmel eller finblendede smuttede mandler
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. fintreven usprøjtet citronskal
  • 1 dl mælk
  • 4 blade husblas
  • 4 past. æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
  • 100 g sukker
  • 2 tsk. reven usprøjtet citronskal
  • 1 dl citronsaft
  • 3 past. æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl piskefløde, reven usprøjtet citronskal og rød skovsyre

Sådan gør du

  1. Rør smørret med sukker og vanilje. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mandelmel, hvedemel og bagepulver, og vend det i sammen med citronskal og mælk.
  2. Fordel dejen i en 30x40 cm bradepande foret med bagepapir. Bag bunden ca. 20 min. ved 175 gr. Udstik cirkler med metaludstikker 7-8 cm i diameter.
  3. Kom husblassen i blød (se bokstekst).
  4. Pisk æggeblommer og sukker godt, og tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
  5. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den. Rør resten af citronsaften i. Lad denne masse køle af, til det er fingervarmt.
  6. Rør 1 dl af æggemassen i, og rør herefter husblasblandingen i resten af æggemassen.
  7. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i.
  8. For metalforme 7-8 cm i diameter med husholdningsplastfilm. Pres en kagebund ned i hver. Fordel citronfromage over. Dæk med plastfilm.
  9. Lad fromagerne stivne i køleskab ca. 4 timer. Tag dem ud af formene, og server dem pyntet med flødeskum, reven citronskal og rød skovsyre.

Husblasguide:

  1. Kom koldt vand i en skål, og læg et blad husblas i ad gangen. Udblød i 10 min.
  2. Tag husblassen op af vandet. Smelt det i mikroovn eller over vandbad. Fjern den fra varmen. Afkøl husblassen, til den er lunken.
  3. Rør 1 dl af æggemassen i husblassen, inden den vendes i resten af fromagen. Rør hele tiden.
  4. Lad blandingen hvile, til husblassen akkurat begynder at stivne. Rør fløde og æggehvider i (hvis det står i opskriften)