Clafoutis med brombær og honningyoghurt

Den skønneste clafoutis med brombær og honningyoghurt

Prøv denne lune franske klassisker med brombær og honningyoghurt til.

6-8 personer

Total:1 time

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

  • 150 g mandelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 4 æg
  • 3 dl sødmælk
  • flormelis til drys
  • evt. spiselige blomster til pynt

Honningyoghurt

  • 2 dl yoghurt 10%
  • flydende honning

Sådan gør du:

  1. Bland mandelmel med bagepulver, rørsukker, vanilje og salt. Tilsæt æggene, og pisk dem sammen med dejen. Rør mælken i, indtil dejen er uden klumper. Stil dejen køligt i ca. ½ time. Skyl brombærrene, og tør dem godt.
  2. Fordel halvdelen af dejen i en smurt, ildfast form, og bag den ved 180 grader i ca. 10 minutter. Tag kagen ud af ovnen. Hæld resten af dejen i formen, og top med brombær, så de ligger smukt og fint i overfladen.  Bag kagen færdig i ovnen i ca. 20 minutter, til den er flot gylden. Afkøl kagen en smule.  
  3. Rør yoghurt med flydende honning. Pynt kagen med sigtet flormelis og spiselige blomster, og servér den med honningyoghurt.