Den skønneste clafoutis med brombær og honningyoghurt
Prøv denne lune franske klassisker med brombær og honningyoghurt til.
6-8 personer
Total:1 time
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
- 150 g mandelmel
- 1 tsk bagepulver
- 50 g rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 4 æg
- 3 dl sødmælk
- flormelis til drys
- evt. spiselige blomster til pynt
Honningyoghurt
- 2 dl yoghurt 10%
- flydende honning
Sådan gør du:
- Bland mandelmel med bagepulver, rørsukker, vanilje og salt. Tilsæt æggene, og pisk dem sammen med dejen. Rør mælken i, indtil dejen er uden klumper. Stil dejen køligt i ca. ½ time. Skyl brombærrene, og tør dem godt.
- Fordel halvdelen af dejen i en smurt, ildfast form, og bag den ved 180 grader i ca. 10 minutter. Tag kagen ud af ovnen. Hæld resten af dejen i formen, og top med brombær, så de ligger smukt og fint i overfladen. Bag kagen færdig i ovnen i ca. 20 minutter, til den er flot gylden. Afkøl kagen en smule.
- Rør yoghurt med flydende honning. Pynt kagen med sigtet flormelis og spiselige blomster, og servér den med honningyoghurt.