Cremet perle-bygotto med ristet laks

Cremet perle-bygotto med ristet laks

En nordisk variant af risottoen, men ligeså cremet og smagfuld.

4

Ingredienser

  • 550 kcal pr. portion
  • 150 g perlebyg
  • 2 skalotteløg
  • olivenolie eller smør til stegning
  • 2 dl æblecidereddike
  • 8 dl hønsefond
  • 100 g parmesan
  • 300 g champignon
  • 200 g asparges, grønne
  • 2 fed hvidløg
  • 4 stykker laks, ca 600g
  • salt og peber
  • frisk timian til pynt

Sådan gør du:

  1. 1.Kom perlebyg i en si, og skyl den under rindende vand, indtil vandet ser klart ud.
  2. 2. Hak skalotteløg fint, og steg dem i 2 spsk fedtstof ved svag varme i en dyb pande, indtil løgene bliver glasklare. Tilsæt perlebyg, rør rundt og lad dem stege med i et minuts tid.
  3. 3. Hæld nu æblecidereddike på, og lad det koge i 5 minutter. Tilsæt fonden, og lad det simre i 20 minutter, til perlebyggen er mør. Lad den evt koge lidt længere, hvis der fortsat er meget fond ved.
  4. 4. Riv parmesanen ned i byggen, og vend den, så den smelter. Smag til med salt og peber.
  5. 5. Snit svampe og asparges, og steg dem i 2 spsk fedtstof på en pande med hvidløg, salt og peber.
  6. 6. Steg laksen på skindsiden i 2 spsk fedtstof.
  7. 7. Anret det hele på tallerkener, og pynt med frisk timian og evt. skiver af frisk citron.
  8. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter