Crostini med krabbe, tomat og koriander
Nykogte krabber på sprødt brød er den rene luksus. Servér som snack eller som en lille forret.
4
Ingredienser
- 1 kg krabbekløer
- 1 skive citron
- salt og evt. lidt dildkviste
- ½ lille bundt koriander eller basilikum
- 1-2 tomater
- 4 spsk cremefraiche
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 4 spsk mayonnaise
- ½ citron, revet skal og lidt saft heraf
- 2 spsk skalotteløg eller rødløg, finthakket
- salt og peber
- 1 baguette
Sådan laver du crostini med krabbe, tomat og koriander:
- Bring en gryde med vand, rigeligt salt, dildkviste og en skive citron til kogepunktet. Kom krabbekløerne i det kogende vand, læg låg på, og kog dem 12-15 min. Lad dem trække i vandet 5 min.
- Tag krabbekløerne op af gryden, og afkøl dem. Giv dem et slag med bagsiden af en godt tung kniv, så de flækker. Herefter kan du grave krabbekødet ud. Brug skaftet af en teske eller en hummergaffel, hvis du har sådan en. Dryp evt. saft fra krabbekødet fra i en sigte, hvis det virker vandet.
- Pluk og hak koriander eller basilikum groft, og skær tomaten i små tern. Rør
- mayonnaise sammen med cremefraiche, hvidløg, citronskal, lidt citronsaft, skalotteløg, salt, peber og groft hakket koriander eller basilikum. Bland krabbekødet i dressingen, og krydr evt. med lidt ekstra salt og peber.
- Skær brødet i tynde skiver, og dryp med lidt olivenolie. Læg brødene på en rist, og bag dem sprøde i ovnen ved 225 garder. Hold øje med, at de ikke bliver for mørke.
- Kom krabbekød på toppen af de sprøde brød, og drys med lidt ekstra koriander eller basilikum.
PRØV OGSÅ: Fennikelsalat med grape og rejer