Cupcakes opskrift

Cupcakes: Krydret med hvid chokofrosting

De fine cupcakes har en intens krydret smag a la squashkage eller gulerodskage. Cupcakesene er toppet med den lækreste frosting med hvid chokolade. Opskriften finder du her:

17 krydrede cupcakes med hvid frosting

Ingredienser

  • 350 g hvedemel
  • ½ tsk fint salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk stødt kanel
  • 4 dl revne squash eller gulerødder
  • 3 æg (str. L)
  • 300 g muscovadosukker, alternativt farin
  • 1,5 dl neutral olie, evt. vindruekerneolie
  • 1 økologisk appelsin, skal og saft heraf
  • Frosting
  • 200 g hvid chokolade
  • 400 g flødeost
  • 3 dl flormelis

Sådan laver du cupcakes

  1. Tænd ovnen på 190 grader. Bland mel, salt, bagepulver, natron og krydderier i en skål for sig, og riv squash eller gulerødder så de er klar. Pisk æg og farin til blandingen er lys, luftig og skummende. Tilsæt de revne grøntsager, olien, appelsinsaften og si melblandingen i. Vend med en dejskraber til dejen er jævn.
  2. Fyld muffinsformene 2/3 op med blandingen, og bag dem i ca. 20-22 min, til de er gyldne og hævede, og en tandstik kommer ren ud. Lad dem køle af, imens du laver frostingen ved at smelte den hvide chokolade i vandbad over svag varme, og lad den derefter køle helt af.
  3. Rør så flødeosten cremet med flormelis og rør den helt afkølede smeltede chokolade i. Fordel frostingen over de afkølede muffins, og drys evt. med en smule stødt kanel.